ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Υπό προϋποθέσεις η παραμονή ξένων παικτών στον Άρη

Ο Άρης έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να κάνει σχέδια για τη νέα σεζόν, με τον Σάββα Καμπερίδη να έχει στο μυαλό του και την παραμονή ξένων παικτών από το φετινό ρόστερ, δεδομένης της δυσκολίας άρσης του ban.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Συγκεκριμένα η ΚΑΕ Άρης πρέπει να φτάσει σε διακανονισμό με εφτά παίκτες, όσα είναι και τα ban που έχουν επιβληθεί-επιστρέψει από τις 3 Δεκεμβρίου ως σήμερα από τη FIBA. Σε αυτό το πλαίσιο, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν, έχει ξεχωρίσει στη λίστα του ρόστερ για τον νέο Άρη και ονόματα ξένων (κυρίως) παικτών από τη φετινή σεζόν. Αυτοί είναι οι Βλαντιμίρ Ντραγκίτσεβιτς και Κεν Μπράουν, οι οποίοι αποτέλεσαν μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη τους κορυφαίους της φετινής χρονιάς.

Ο Μαυροβούνιος σέντερ βρίσκεται μέσα στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος βάσει αξιολόγησης, με την ποιότητά του να είναι αδιαμφισβήτητη, όμως και οι αδυναμίες του χτυπητές. Ο Σάββας Καμπερίδης θα ήθελε να τον έχει στην ομάδα και του χρόνου, ακόμα και ανεξαρτήτως των ban, όμως θα πρέπει να πλαισιωθεί τόσο στο «5» όσο και στο «4» με αθλητικούς παίκτες, στοιχείο που έλειπε φέτος και από τον Μίλαν Μιλόσεβιτς και από τον Τορλίν Φιτζπάτρικ. Βασική προϋπόθεση αποτελεί φυσικά και το οικονομικό, καθώς ο Άρης θα μπορούσε ενδεχομένως να διατηρήσει στις τάξεις του τον Ντραγκίτσεβιτς με ένα ποσό χαμηλότερο των 100 χιλιάδων.

Όσον αφορά τον Μπράουν, με την έλευσή του στον Άρη, αποτέλεσε κινητήριο μοχλό στην επίθεση και είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που έλειπαν από τον προκάτοχό του, Γκάρι Τάλτον. Είναι ένας παίκτης που αρέσει αγωνιστικά στον Σάββα Καμπερίδη, ωστόσο τα όσα έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου, με τον Αμερικανό να φεύγει απροειδοποίητα από τη Θεσσαλονίκη, μειώνουν τις πιθανότητες παραμονής του. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του δεν ενθαρρύνει τις σκέψεις για τη διατήρησή του στο ρόστερ. Επιπροσθέτως είναι ένας παίκτης που τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει εφτά ομάδες και σαφώς ο Άρης δε θα ήθελε να χάσει έναν παίκτη ξαφνικά μέσα στη σεζόν. Πόσω μάλλον όταν δε θα μπορεί να τον αντικαταστήσει εύκολα…

To Top