Υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη η στέψη της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Με τον Νίκο Γκάλη να δίνει το “παρών” στο Γουέμπλεϊ ως προσκεκλημένος του Μισέλ Πλατινί, Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι η ομάδα που θα σηκώσει στον λονδρέζικο ουρανό το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι από τη Γερμανία.

Η μεν Ντόρτμουντ με διαδοχικές υπερβάσεις στη διοργάνωση και πιο ηχηρή εξ αυτών την πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει αποφασισμένη να επαναλάβει το θρίαμβο του 1997. Κι έχει ως έξτρα κίνητρο να «τιμωρήσει» την Μπάγερν για πολλούς λόγους: επειδή της άρπαξε μέσα από τα χέρια το πρωτάθλημα και το Κύπελλο φέτος, αλλά και τον Μάριο Γκέτσε καταβάλλοντας τη ρήτρα των 37 εκατ. ευρώ. Πάντως το πρόσωπο που δίχασε τις δύο ομάδες δεν θα είναι παρόν. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός θα λείψει λόγω τραυματισμού, σε αντίθεση με τον Ματς Χούμελς που κέρδισε τη μάχη με το χρόνο και θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Από την άλλη πλευρά η Μπάγερν θέλει με το πέμπτο τρόπαιό της στη διοργάνωση να ολοκληρώσει τη φετινή της κυριαρχία. Αυτή που απέδειξε με επιβλητικό τρόπο στην Μπουντεσλίγκα κατακτώντας τον τίτλο με διαφορά 25 βαθμών από τους την προηγούμενη διετία πρωταθλητές. Αυτή που βροντοφώναξε σαρώνοντας όχι μία, αλλά δύο φορές την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League. Αλλά κι αυτή που είναι έτοιμη να επαληθεύσει και στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου, όταν και ελπίζει να ολοκληρώσει το τρεμπλ. Ο Γιουπ Χάινκες, στο προτελευταίο του ματς στον πάγκο πριν παραδώσει τη σκυτάλη και μια βαριά κληρονομιά στον Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν θα έχει προβλήματα απουσιών πέραν των γνωστών εδώ και καιρό των Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και Ματς Χούμελς. Έχει, δε, την ευκαιρία να γίνει ο 19ος προπονητής που κατακτά δεύτερη φορά το τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μόλις τέταρτος που τα καταφέρνει με δύο διαφορετικές ομάδες (το είχε πετύχει και το 1998 με τη Ρεάλ) μετά τους Ερνστ Χάπελ, Ότμαρ Χίτσφελντ και Ζοσέ Μουρίνιο.

Πιθανές συνθέσεις:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Σμέλτσερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Γκρόσκροϊτς, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι ενώ οι δύο ομάδες θα έχουν στο πλευρό τους από 25.000 θεατές, παρότι η ζήτηση για τα εισιτήρια ήταν πολύ μεγαλύτερη.

To Top