ΑΠΟΨΕΙΣ

Φάκελος ΔΕΗ: Αναγκαία η οριστική λύση, τέλος στην “ομηρία” του Άρη

Το θέμα της ΔΕΗ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όπως σημαντική και αναγκαία η οριστική λύση, προκειμένου να σταματήσει η “ομηρία” του Άρη.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Χθες αυτό ουσιαστικά τονίστηκε στην συνάντηση του Θόδωρου Καρυπίδη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη στην Αθήνα, προκειμένου να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα της ηλεκτροδότησης του Κλεάνθης Βικελίδης.

Η θέση του Άρη έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή σε μια ξεκάθαρη βάση. Να ξεκαθαρίσει το θέμα του χρέους και να συμφωνηθεί ένας διακανονισμός για να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση.

Τρία θολά σημεία: 1. χρέη της χρεοκοπημένης, 2. προσαυξήσεις, 3. Δήμος Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητη προϋπόθεση να αφαιρεθούν το μεγαλύτερο κομμάτι που αφορούν την χρεοκοπημένη παλιά ΠΑΕ Άρης, την στιγμή μάλιστα που το ποσό αυτό έχει ενταχθεί στον ισολογισμό εκκαθάρισης της και είναι δρομολογημένες οι απαιτήσεις του κράτους από τα φυσικά πρόσωπα, μέσω των νόμιμων διαδικασιών.

Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ποσό αφορά προσαυξήσεις, αλλά και το χρέος προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήδη αναγνωρίζει ότι τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ χαμηλότερα από τα “προσδοκώμενα”.

Ο Καρυπίδης, όπως και ο Ερασιτέχνης Άρης σε παλαιότερες συναντήσεις και μπαράζ επαφών ξεκαθάρισαν ότι ο σύλλογος είναι διατεθειμένος να είναι συνεπής στον διακανονισμό, εφόσον ξεκαθαρίσουν τα θολά σημεία. Και φυσικά δεν μπορεί να είναι στη “μέση” πολιτικών σκοπιμοτήτων, ασαφειών και “όμηρος” συγκεκριμένων καταστάσεων.

Έγιναν πολλά τους προηγούμενες μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες τρεις βδομάδες. Πολλά και περίεργα, χωρίς επί της ουσίας να ευθύνεται ο Άρης.

Είναι λοιπόν και μια καλή ευκαιρία και για τους εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και παίξουν τον ρόλο που χρειάζεται ώστε να δοθεί μια ξεκάθαρη και μακρόπνοη οριστική λύση, στην λογική και του δημόσιου συμφέροντος, της ισονομίας και σίγουρα μακριά από τακτικές και αβάντες που βλέπουμε απέναντι στους γνωστούς ευνοημένους μεγαλοεπιχειρηματίες.

To Top