ΜΠΑΣΚΕΤ

Φάκελος Ευρώπη για τον Άρη: Ποιες είναι οι παράμετροι για την τελική απόφαση

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στο φετινό πρωτάθλημα τρεις ομάδες θα πάρουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται ο Άρης, αλλά εφόσον το αποφασίσει, είναι πολύ πιθανό να δεχθεί πρόσκληση από τη διοργάνωση και να παίξει στην Ευρώπη.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS έχουν υπάρξει επαφές με στελέχη του Τσάμπιονς Λιγκ στη μετά Λάσκαρη εποχή, το τελευταίο τρίμηνο, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις της ομάδας ως προς την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι ήταν αδύνατο να δοθεί απάντηση, διότι αγωνιστικά οι κίτρινοι έδιναν τη μάχη τους για να αποφύγουν τις περιπέτειες και να βάλουν τέλος σε μια μαρτυρική χρονιά.

Το Τσάμπιονς Λιγκ εννοείται ότι θέλει τον Άρη για ευνόητους λόγους. Είναι ομάδα που από το πρώτο της βήμα στήριξε τη διοργάνωση, είναι κατ’ ουσίαν ιδρυτικό μέλος του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ομάδα που έχει τεράστια ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ισχυρό brand name, κόσμο που γεμίζει το γήπεδο και την ακολουθεί παντού.

Υπάρχουν και πράγματα που προβληματίζουν την διοργάνωση επίσης για ευνόητους λόγους. Η οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ και τα αποτελέσματά της τη φετινή περίοδο, που προφανώς και προήλθαν ως συνέπεια του πρώτου.

Ο Άρης θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παίξει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά και δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Είναι απόφαση με πολλές παραμέτρους, είναι απόφαση που πρωτίστως θα στηριχθεί στο οικονομικό, αλλά όχι μόνο εκεί.

Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα ικανή να ανταποκριθεί σε δύο διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό και παίκτες διαφορετικού επιπέδου από ότι αν συμμετάσχει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις. Μπορεί να το αντέξει αυτό οικονομικά μπαίνοντας σε μια περίοδο (μιας ακόμα) εξυγίανσης; Ερώτημα που θα επηρεάσει την απόφαση της διοίκησης.

Από την άλλη πλευρά, χορηγικά οι κίτρινοι σαφώς και μπορούν να βρουν περισσότερες πηγές (προφανώς και μεγαλύτερες) εσόδων, συμμετέχοντας και στο Τσάμπιονς Λιγκ και προφανώς από την μαρκετίστικη οπτική γωνία, η ομάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάσει από την Ευρώπη.

Αν αποφασίσει τη συμμετοχή στην Ευρώπη, τότε θα επιδιώξει να πάρει wild card από το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα η θέση δεν θα είναι απευθείας στους ομίλους, αλλά στα προκριματικά που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, άρα διαφοροποιείται άμεσα η προετοιμασία. Είναι και αυτό κάτι που θα παίξει τον ρόλο του.

Προφανώς και για τη συμμετοχή στην διοργάνωση της FIBA απαραίτητο θα είναι να παρουσιαστούν διακανονισμοί των οφειλών προς του πιστωτές που έχουν προσφύγει στη Διεθνή Ομοσπονδία και τους έχουν επιδικαστεί ποσά. Είναι κι αυτό μια ακόμα παράμετρος που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση.

Αυτές οι παράμετροι θα αναλυθούν – και ήδη αναλύονται – από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, τους συνεργάτες του, προφανώς και από τον προπονητή της ομάδας, ώστε να παρθεί μια απόφαση, πάντα με γνώμονα την βιωσιμότητα της εταιρείας και του τμήματος.

 

To Top