Φάσκει κι αντιφάσκει ο Χαριστέας από τη Σαουδική Αραβία!

Είναι να απορεί κανείς με τις δηλώσεις του Άγγελου Χαριστέα από το μακρινό Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Πως γίνεται να μην έχει παρακολουθήσει ούτε έναν αγώνα του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος επειδή δεν του… κάνει αίσθηση και από την άλλη να μιλάει με καλά λόγια για τον… Σαββίδη και το έργο του στον ΠΑΟΚ;

Ο Χαριστέας μίλησε στην εφημερίδα «Real News»:

Πως είναι αλήθεια εκεί; Χλιδή, έτσι;

«Το Ριάντ έχει 5 εκατομμύρια κατοίκους και μπορείς να βρεις τα πάντα, από την μεγαλύτερη πολυτέλεια έως την πιο σκληρή φτώχεια. Δεν λείπουν τα παλάτια και οι ουρανοξύστες, ούτε όμως οι άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Ζουν πολλοί ξένοι, 70 με 80 Έλληνες και η κατάσταση ειδικά για τις γυναίκες είναι δύσκολη».

Συνθήκες για μπάλα;

«Εξαιρετικές. Γυμνάζομαι μόνο απόγευμα, το πρωί έχει ζέστη και σε έναν μήνα το πολύ το θερμόμετρο θα χτυπάει σαραντάρια! Οι εγκαταστάσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Ευρώπη. Έχω συμβόλαιο για τρεις μήνες, όμως δεν σου κρύβω πως θέλω να κλείσω εδώ την καριέρα μου».

Η Αλ Νασρ πως προέκυψε;

«Καιρό τώρα έψαχνα κάτι διαφορετικό, κάτι που να μου δώσει κίνητρο να ξαναπαίξω. Και να σου πω και κάτι; Όταν ήμουν στο Ντουμπάι έτοιμος να υπογράψω, ήρθε επίσημη πρόταση από την Ίντερ. Δεν ήθελα όμως να κάνω πίσω».

Έχασες πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου.

«Στεναχωρήθηκε πολύ, δεν το συζητάμε, ωστόσο όλοι στα αποδυτήρια μετά εμψύχωναν ο ένας τον άλλον ενώ την επόμενη ημέρα στην προπόνηση, πέντε χιλιάδες κόσμου-και δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός-με ιαχές και συνθήματα έδωσαν το «παρών» για να μας εμψυχώσουν. Απίστευτο, πραγματικά».

Και η Ελλάδα; Μαύρη πέτρα;

«Ξέρεις κάτι; Φέτος δεν έχω παρακολουθήσει ούτε ένα παιχνίδι, δεν ήθελα, δεν μου κάνει αίσθηση πώς να στο πω; Τα πάντα είναι προκαθορισμένα, έκπληξη καμία, ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα, δεν σέβονται τις προσωπικότητες, συναγωνισμός μηδέν, οικονομικά προβλήματα μεγάλα. Δεν είναι τυχαίο ό,τι ο Ολυμπιακός έφαγε τρία γκολ από τη Λεβάντε, αφού πίεση στο πρωτάθλημα δεν έχει. Κάτι πάει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη κι αυτό είναι όλο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πεθαμένο».

Η Εθνική;

«Ίδια νοοτροπία με την ομάδα που κατέκτησε το Euro του 2004, υπάρχει μια συνέχεια και αυτό είναι καλό. Το ματς με την Βοσνία είναι κλειδί με θετικό αποτέλεσμα το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα απέχει ελάχιστα».

To Top