ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φάσταβ Ζλιν: έχει και η Τσεχία τη Λέστερ της! (videos)

H, όχι μόνο παγκοσμίως, αλλά και… πανευρωπαϊκώς άγνωστη Φάσταβ Ζλιν κάνει τρελά πράγματα φέτος στο πρωτάθλημα της Τσεχίας. Λέτε να το σηκώσει;

Τηρουμένων των αναλογιών είναι η Λέστερ της Τσεχίας. Προφανώς και η Πλζεν δεν είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπλάντα Μπόλεσλαβ δεν είναι η Σίτι, αλλά αυτό που κάνει αυτή η μικρή ομάδα από μια μικρή πόλη μόλις 75.000 κατοίκων στη νοτιοανατολική Μοραβία είναι αξιοθαύμαστο.

Η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων βρήκε τη Φάσταβ του Ζλιν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Έχει 21 βαθμούς μετά από εννέα αγωνιστικές και είναι μόλις έναν πίσω από τη Βικτόρια Πλζεν και τη Μλάντα Μπόλεσλαβ και πέντε μπροστά από τη Σπάρτα Πράγας. Καθόλου άσχημα για μια ομάδα η οποία πέρυσι αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία και είχε να παίξει στην πρώτη από τη σεζόν 2008-09.

Επιπλέον, η Φάσταβ Ζλιν είναι μέχρι τώρα η μοναδική αήττητη ομάδα, έχοντας έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Θα ήταν και σήμερα στην κορυφή αν δεν είχε την ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Γιάμπλονετς. Θέλετε κι άλλα; Έχει την καλύτερη επίθεση και την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα και κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας την περσινή πρωταθλήτρια Βικτόρια Πλζεν (2-0).

To Top