ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φέργκιουσον: «Κριστιάνο Ρονάλντο ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του»

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που ήταν ο μέντορας του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπλεξε το εγκώμιο του 31χρονου παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρώην αφεντικό της Γιουνάιτεντ είναι μεγάλος θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο και υποστήριξε πως του έκανε εντύπωση η μεγάλη προσφορά του Πορτογάλου στο πρόσφατο Euro όχι μόνο από αγωνιστικής άποψης αλλά και εκτός γηπέδων.

Ο 74χρονος πρώην τεχνικός υποστήριξε πως η θέληση και η προσπάθεια που δείχνει ο Ρονάλντο, ήταν μερικοί από τους λόγους που τον έπεισαν να πάρει τον τότε 18χρονο Κριστιάνο από την Σπόρτιγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2003.

«Έχει μία απίστευτη επιθυμία για το ποδόσφαιρο, δούλευε πάντα σε κάθε προπόνηση και πάντα ήθελε να είναι ο καλύτερος ώστε να βγαίνει νικητής. Λατρεύει τα μεγάλα παιχνίδια» είπε ο Φέργκι στην Γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Όταν ήμουν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο ήταν ο παίκτης που είχε την μεγαλύτερη πρόοδο μέσα από  καθημερινή πολύ σκληρή δουλειά. Παραπονούνταν συνέχεια στη βελτίωση της τεχνικής του κατάρτισης και των σουτ και με τα δύο πόδια.Η εξέλιξή του ήταν αλματώδης και για αυτό είναι στο κορυφαίο επίπεδο ακόμα και σήμερα»

Για να κλείσει λέγοντας: «Συνήθως οι κορυφαίοι παίκτες μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο το πολύ για 5-6 χρόνια. Ο Ρονάλντο το κάνει αυτό εδώ και 10 χρόνια, αυτό τον κάνει τόσο ξεχωριστό».

To Top