ΜΠΑΣΚΕΤ

Φίνκε στο PRESSARIS: «Περιμένουμε την στήριξη του κόσμου, θέλω να μείνω όλη τη σεζόν στον Άρη»

Ο Μάικλ Φίνκε έζησε κάτι… πρωτόγνωρο στην καριέρα του, κάτι που ενδεχομένως να μην το ξανασυναντήσει, καθώς μετά από έναν μήνα στον Ηρακλή αποχώρησε για οικονομικούς λόγους και μεταγράφηκε άμεσα στον Άρη.

Μιλώντας στο PRESSARIS ο 25χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ μίλησε για την αλλαγή αυτή, αλλά και το τι έχει βρει στον Άρη και τι περιμένει στη συνέχεια…

Μάικλ, πως βίωσες τη γρήγορη μετάβαση από τον Ηρακλή στον Άρη;

«Ήταν ένας δύσκολος μήνας για μένα στην Ελλάδα. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές, όλοι μέσα στον Άρη με βοηθούν πολύ να προσαρμοστώ. Ήμουν λίγο διστακτικός στην αρχή για να συνεχίσω στην Ελλάδα σε μια άλλη ομάδα, αλλά ο ατζέντης μου, μου είπε ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο και σεβαστό κλαμπ στην Ελλάδα και το γεγονός ότι θα έμενα στην ίδια πόλη και δε θα χρειαζόταν να μετακινηθώ με τη γυναίκα μου, έπαιξε σημαντικό ρόλο».

Ποιο είναι το κλίμα που συνάντησες στην ομάδα;

«Όλα είναι εξαιρετικά. Οι συμπαίκτες μου έχουν όλοι πολύ ταλέντο και εγώ μαθαίνω σταδιακά τα συστήματα, προσπαθώ να μπω στη χημεία της ομάδας. Θέλουμε να πετύχουμε όσες νίκες περισσότερες μπορούμε και να εκμεταλλευόμαστε ότι ευκαιρία μας δίνεται. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι και περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία να ζήσω την ατμόσφαιρα σε αυτό το γήπεδο».

Μπορείς να αγωνιστείς το ίδιο στο «4» και στο «5»;

«Αν ρωτήσετε κάποιον που με γνωρίζει, θα πει πως το δυνατό μου στοιχείο είναι το σουτ. Εδώ, νομίζω πως προτιμώ να παίζω περισσότερο στο «5» όταν με μαρκάρουν πιο ψηλοί για να μπορώ να ανοίγω τους χώρους στη ρακέτα, τραβώντας έξω τους αντιπάλους με το σουτ μου. Μου αρέσει όμως να παίζω και στη ρακέτα βγαίνοντας μετά τα σκριν. Θα έλεγα πως είμαι περισσότερο ένα stretch πεντάρι, όμως θα κάνω ότι μου ζητηθεί από οποιαδήποτε θέση για να βοηθήσω την ομάδα».

Έχεις υπογράψει για ένα μήνα συμβόλαιο με τον Άρη. Είναι κάτι που το σκέφτεσαι;

«Δεν με απασχολεί τόσο αυτό. Ειλικρινά θα ήθελα να μείνω όλη τη σεζόν στον Άρη, αλλά δε νομίζω πως παίζει μεγάλο ρόλο αν έχεις συμβόλαιο για έναν μήνα ή παραπάνω. Όλα είναι ρευστά, πολλές ομάδες υπογράφουν παίκτες με μηνιαία συμβόλαια ακόμα και ημερών, όπως στο ΝΒΑ. Πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεις ότι αξίζεις να είσαι στην ομάδα και εγώ αυτό θα κάνω».

To Top