Φαβορί για Υφυπουργός Αθλητισμού ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ένας από τους νεαρότερους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προβάλλει ως ο πιθανότερος νέος υφυπουργός Αθλητισμού, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από το Ρέθυμνο.

Ο 37χρονος δικηγόρος έλαβε τους 9.782 σταυρούς από τους 17.018 που πήρε συνολικά το κυβερνών κόμμα

To βιογραφικό του

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ρέθυμνο Κρήτης – 18 Ιουνίου 1982.

Οικογενειακή Κατάσταση:
‘Αγαμος.

Επάγγελμα: 
Δικηγόρος.

Σπουδές:
Σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος John Nichoplas, υποτροφία που απονέμεται στον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των μεταπτυχιακών σπουδών, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Harvard στο τμήμα Νομικών Σπουδών με ειδίκευση στην τεχνική της διαπραγμάτευσης για δικηγόρους.

Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γερμανική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Η κοινοβουλευτική πορεία του Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε ως απαρχή την εκλογική διαδικασία της 18ης Ιουνίου όπου και εκλέχθηκε Βουλευτής Ρεθύμνου. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είναι ο νεότερος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην παρούσα κοινοβουλευτική σύνθεση. Παράλληλα, κατά τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου της Βουλής, εκλέχθηκε στη θέση του Γραμματέα με 226 ψήφους, ενώ είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων, στη Νομική Αθηνών, ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό, όντας εκλεγμένο μέλος του Σ.Φ. Νομικής και Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής επί τρία συναπτά έτη. Στο τελευταίο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγη μέλος της Κ.Ε. Παράλληλα, έχει συνεισφέρει εθελοντικά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τις Γραμματείες Πολιτικού Σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, είναι μέλος του Δ.Σ της Παγκρητίου Ενώσεως. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης (CUHA). Είναι μέλος της Unicef από το 1994, ενώ ήταν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, στο οποίο διακρίθηκε ως μη επαγγελματίας αθλητής από το 1986 έως το 2009.

To Top