Φαβορί το Άμστερνταμ για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας

Η Ευρωλίγκα ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα φάιναλ-φορ από το 2014 ως το 2017, ή τουλάχιστον -σε πρώτη φάση- να προσδιορίσει την πόλη της επόμενης διοργάνωσης για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρώπης. Το Κάουνας, όπως γράφτηκε χθες είναι μέσα στις υποψήφιες, αλλά από τη γωνία ξεπροβάλλει και το …Αμστερνταμ!

H ολλανδική πρωτεύουσα έχει σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει το φάιναλ-φορ του 2014, που θα διεξαχθεί στο Ziggo Dome.

Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια αρένα χωρητικότητας 17.000 θεατών, η οποία εγκαινιάστηκε το 2012 και φιλοξενεί ως επί το πλείστον συναυλίες, αλλά έχει υποδομή για μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε κλειστό χώρο.

Αν τελικά επιλεγεί το Άμστερνταμ, η Ευρωλίγκα θα συνεχίσει την πολιτική εισόδου της ως brand name στην αγορά της κεντρικής Ευρώπης και ιδιαίτερα των οικονομικά ισχυρών χωρών, κάτι που ο Τζόρντι Μπερτομέου θεωρεί αναγκαίο για την εξάπλωση της διοργάνωσης.

Από την άλλη, βέβαια, οι Ολλανδοί δεν έχουν τόσο μεγάλη σχέση με το μπάσκετ, με την εμπειρία του Λονδίνου, να είναι πρόσφατη.

Ωστόσο, το Άμστερνταμ δεν είναι Λονδίνο, είναι πολύ μικρότερο σαν πόλη και προφανώς μπορεί να αναδείξει καλύτερα την μονομαχία για την κατάκτηση του αστραφτερού τροπαίου της Ευρωλίγκας.

Πηγή: sport24.gr

 

To Top