ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φαμπιάνο στο PRESSARIS: “Χαρά και ευθύνη να είμαι αρχηγός, το μυαλό μου μόνο στον Άρη, δίνω το 100%”!

Ο Φαμπιάνο Λέισμαν δεν χρειάζεται… συστάσεις! Διανύει τον τρίτο του χρόνο στην ομάδα του Άρη, δείχνει… βιονικός με τη συνεχή του παρουσία και προσφορά, χωρίς να είναι τυχαίο ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων! Και το κυριότερο; Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς της ομάδας στον κόσμο του Άρη! Ο Βραζιλιάνος στόπερ μίλησε στο PRESSARIS για τους στόχους της ομάδας, τον προπονητή του Άκη Μάντζιο, την οικογένειά του, ενώ δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει και η ερώτηση για το μέλλον του.

Στις 29 Ιουλίου 2021 ο Φαμπιάνο Λέισμαν έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα του Άρη, στην αναμέτρηση με την Αστάνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Συνολικά εκείνη τη σεζόν (2020-21) αγωνίστηκε σε 37 αναμετρήσεις και σημείωσε ένα γκολ στην εκτός έδρας νίκη των κιτρινόμαυρων με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Την επόμενη σεζόν πρόσθεσε 40 αγώνες και τρία γκολ στη συγκομιδή του, ενώ στη σεζόν που διανύουμε έχει ήδη 25 αγώνες και 5 γκολ. Συνολικά έχει πλέον περισσότερους από 100 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τον Άρη και 9 τέρματα, με τα οκτώ από αυτά να είναι για το πρωτάθλημα της Super League.

Ο Βραζιλιάνος που διανύει την τρίτη του χρονιά στους κιτρινόμαυρους μίλησε από… καρδιάς PRESSARIS στέλνοντας το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη.

-Αρχικά πως νιώθεις μετά τον τραυματισμό σου; Γνωρίζεις το μέγεθός του και τη διάρκεια αποχής σου από την αγωνιστική δράση;

Δεν γνωρίζω ακριβώς το μέγεθος του τραυματισμού μου. Νιώθω ακόμη πόνο στο πόδι και θα κάνω εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχω. Ίσως να είναι κάτι απλό, ίσως και όχι. Όπως και να έχει θα δούμε πρώτα τι έχω και μετά θα μιλήσω με το ιατρικό τιμ για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί να μείνω εκτός. Θα προσπαθήσω πάντως να επιστρέψω στη δράση το ταχύτερο δυνατό.

-Στην αναμέτρηση με την Κηφισιά φόρεσες το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι… άγχος ή ευχαρίστηση να είσαι αρχηγός του Άρη;

Δεν είναι άγχος. Είναι ευχαρίστηση και ευθύνη να βοηθήσεις την ομάδα. Και δεν είναι μόνο την ημέρα του αγώνα. Αλλά καθημερινά και στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις.

-Στα τελευταία λεπτά του αγώνα αγωνίστηκες ως σέντερ φορ. Νωρίτερα έχασες ευκαιρίες να σκοράρεις, ενώ γενικότερα έχεις πετύχει κρίσιμα τέρματα για την ομάδα σου. Έχεις το… ένστικτο του σκόρερ;

Είναι πολύ ωραίο όταν σκοράρεις και η ομάδα πετυχαίνει το στόχο της. Έχασα και χθες ευκαιρίες να σκοράρω. Όσον αφορά τη θέση του σέντερ φορ για μένα η πρώτη και σημαντικότερη δουλειά είναι να προσέχω την άμυνα.

Στο ματς με την Κηφισιά είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές και για να μην αφήσουμε την ομάδα με παίκτη λιγότερο θεώρησε ο προπονητής μου καλό να παίξω μπροστά. Στην άμυνα υπήρχε κίνδυνος σε κάποιο σπριντ να τραυματιστώ περισσότερο και δεν θέλαμε με τίποτα να το ρισκάρουμε.

-Και μιας που πήγε η κουβέντα στον Άκη Μάντζιο. Έχοντας αλλάξει αρκετούς προπονητές τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, ποια θεωρείς τα… δυνατά σημεία του προπονητή σου;

Κατ’ αρχάς είναι Έλληνας. Έχει αγωνιστεί και ως παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα και γνωρίζει τη λίγκα. Ξέρει τις δυσκολίες του κάθε αγώνα και πως θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα. Και όχι μόνο στα ντέρμπι. Τα δυσκολότερα είναι τα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και το πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά.

Ο Μπούργος είχε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Ο καθένας που πέρασε είχε τα δικά του χαρακτηριστικά. Άλλοι δεν ήταν πολύ σκληροί στις προπονήσεις, άλλοι έδιναν περισσότερη βάση στην ταχύτητα…

-Με τον Γιακούμπ Μπράμπετς αποτελείς ίσως το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα. Ποιο είναι το… μυστικό της επιτυχίας σας;

Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια μαζί και δουλεύουμε πολύ και στις προπονήσεις. Με τον καιρό μαθαίνεις τα χαρακτηριστικά του συμπαίκτη σου. Μιλάμε για το τι πρέπει να κάνουμε και πως να το κάνουμε.

Τώρα έχουν επιστρέψει στην ομάδα και ο Βέλεθ με τον Ρόουζ, δύο παίκτες με ποιότητα με τους οποίους επίσης έχουμε παίξει μαζί στο παρελθόν. Είναι πολύ θετικό αυτό και για εμάς και για την ομάδα γενικότερα.

-Είσαι από τους… παλιούς της ομάδας και γνωρίζεις τη δίψα του κόσμου για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θεωρείς ότι φέτος έχει φτάσει η ώρα;

Γνωρίζω ότι οι φίλοι μας θέλουν το Κύπελλο. Είναι και δικός μας στόχος και φυσικά θέλουμε να το κερδίσουμε. Όμως ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι της Τρίτης. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Σεβόμαστε τον αντίπαλο και είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο κάθε παιχνίδι.

Από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα.

-Ο δρόμος για τον τελικό είναι σύντομος καθώς απομένουν τρία ακόμη παιχνίδια. Αν θα διάλεγες αντίπαλο για τον τελικό ποιος θα ήταν αυτός;

Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω γιατί υπάρχουν τρία ακόμη δύσκολα παιχνίδια αρχής γενομένης από αυτό της Τρίτης στο Βόλο. Πάμε βήμα- βήμα για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

-Πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεστε χωρίς κόσμο και ειδικά στο Βικελίδης που ο κόσμος δημιουργεί δυνατή ατμόσφαιρα;

Είναι πολύ δύσκολο για όλους τους παίκτες. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι πάθος. Ποδόσφαιρο χωρίς πάθος και χωρίς φιλάθλους δεν είναι ποδόσφαιρο.

Ο κόσμος είναι πολύ σημαντικός. Σε ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, που χρειάζεται κίνητρο, ο κόσμος είναι αυτός που θα δώσει την ώθηση. Και αυτό ισχύει ακόμη και όταν αγωνίζεσαι σε αντίπαλη έδρα.

Διαφορετικά προετοιμάζεσαι όταν πρέπει να αγωνιστείς μπροστά σε κόσμο, σε ένα γεμάτο γήπεδο και διαφορετικά σε άδειο.

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Άρη;

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Θα παίζω με πάθος προκειμένου να παίρνουμε νίκες και να κάνουμε τους οπαδούς μας χαρούμενους.

Όλοι στην ομάδα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και ο στόχος μας είναι διπλός. Δεν είναι μόνο το Κύπελλο αλλά και το να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

-Όλοι οι φίλοι του Άρη θέλουν να μάθουν για το μέλλον σου. Έχεις αποφασίσει γι αυτό;

Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο ο Άρης και οι στόχοι μας. Το μέλλον και είναι κάτι που θα χειριστούν οι μάνατζέρ μου όταν έρθει η ώρα και ακόμη δεν έχει έρθει. Είμαι 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα και κοιτάμε αυτό.

-Είσαι αρκετά δεμένος με την οικογένειά σου. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι τόσο μακριά από αυτούς;

Είναι πολύ δύσκολο, αλλά για οποιαδήποτε απόφαση ζυγίζεις πάντα τα καλά και τα κακά. Ευτυχώς υπάρχει και η τεχνολογία και έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Νοιάζονται πολύ για μένα και μου στέλνουν την αγάπη τους και την υποστήριξή τους. Μπορεί να μην υπάρχει η φυσική τους παρουσία, αλλά πνευματικά με βοηθάνε πολύ.

 

To Top