Φαν Ντάικ: «Η αυτοπεποίθηση απομακρύνεται, αλλά η Λίβερπουλ θα ανακάμψει»

Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ πιστεύει ότι η αυτοπεποίθηση της Λίβερπουλ «απομακρύνεται», καθώς η ομάδα του έπεσε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League μετά την ήττα με 3-2 από την Άρσεναλ την Κυριακή, αλλά ο Ολλανδός αμυντικός πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο της.

Η Λίβερπουλ έχει 10 βαθμούς μετά από οκτώ αγώνες και διανύει το χειρότερο ξεκίνημά της στην επτά χρόνια του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της. Ο Φαν Ντάικ είπε ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης τους είχε επηρεάσει στα πρόσφατα ματς.

«Είμαστε όλοι άνθρωποι και μερικές φορές χρειάζεσαι αυτοπεποίθηση σε συγκεκριμένες στιγμές… αν η αυτοπεποίθησή σου δεν είναι τόσο υψηλή, δεν βοηθάει σε συγκεκριμένες καταστάσεις», είπε ο Φαν Ντάικ στο Sky Sports και συνέχισε:

«Κάθε άνθρωπος, όποια δουλειά και αν κάνει, χρειάζεται λίγη αυτοπεποίθηση για να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο. Εάν δεν κερδίζουμε όπως έχουμε συνηθίσει, τότε η αυτοπεποίθηση απομακρύνεται, αλλά ξέρουμε ότι η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί.
Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε και ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός».

Η ομάδα του Κλοπ επισκέπτεται τους Ρέιντζερς για το Champions League μεσοβδόμαδα πριν υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Σίτι στο Μέρσεϊσαϊντ για την Premier League.

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι», είπε ο Φαν Ντάικ.

«Γνωρίζουμε ότι στο πρωτάθλημα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά πρώτα πρέπει να ανακάμψουμε, και να δούμε… τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα γιατί θα υπάρξουν πολλές στιγμές που όλοι θα μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι».

To Top