ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φασούλας: «Ουσιαστική η θέση του Γκάλη στην ΕΟΚ, ο ίδιος θα αποφασίσει τον ρόλο του»

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας, μιλώντας για την αποδοχή του Νίκου Γκάλη στην πρότασή του για επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ, εφόσον εκλεγεί ο πρώτος στην προεδρία.

Αναλυτικά όσα είπε για την ΕΟΚ και το ελληνικό μπάσκετ…

Aρχικά ανέφερε:

O Nίκος Γκάλης θα έπρεπε να είναι στο μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια. Συμβολίζει την ανάπτυξη του μπάσκετ, συμβολίζει μία ολόκληρη εποχή. Εμείς έχουμε κάτι αμιγώς μπασκετικό, ο Νίκος είχε εκφραστεί υπέρ μας και πριν έναν χρόνο.

Εμείς μιλήσαμε μαζί, δεν θα του έλεγα ποτέ να μπει υποψήφιος, αλλά να είναι κατευθείαν ο επίτιμος πρόεδρος. Αυτή η θέση δεν θα είναι τιμητική αλλά ουσιαστική.

Εμείς θέλουμε να φέρουμε και πάλι την αξιοπιστία στο μπάσκετ. Να έχουμε διαφάνεια στα οικονομικά, να φέρουμε νέους πόρους, να ξέρουν όλοι ότι θα πάει μπροστά όποιος είναι καλύτερος.

Για το τι ρόλους θα έχει ο Γκάλης:

Ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης θα αποφασίσει τους ρόλους που θα έχει. Εγώ θεωρώ για παράδειγμα ότι η σχέση του μπάσκετ μας με το ΝΒΑ μπορεί να εγγυηθεί εμείς οι άνθρωποι του μπάσκετ με επικεφαλής τον Νίκο Γκάλη. Γιατί να μην έχει το ΝΒΑ ένα παιχνίδι τον χρόνο στην Ελλάδα;

Με τον Νίκο γνωριζόμαστε πάνω από 35 χρόνια, ξέρει αυτά που λέμε αν τα εννοούμε ή όχι, εδώ έχουμε έρθει για να αφήσουμε κληρονομιά, όπως το κάναμε μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Για το τι ζήτησε ο Νίκος Γκάλης:

Το μόνο που θέλει είναι αυτά που είπαμε να ισχύσουν, να βελτιώσουμε το στάτους του ελληνικού μπάσκετ. Είναι ένας άνθρωπος βαθιά συναισθηματικός, δεν τον έχω ακούσει ποτέ να ζητάει κάτι.

Για το ότι θα είναι διαφορετικός ο ρόλος του αθλητή με τους παράγοντα και το αν είναι έτοιμοι να διοικήσουν:

Γιατί αν είσαι καρδιολόγος το διοικείς καλύτερα; Εγώ το μπάσκετ δεν το ξεκίνησα στην Εθνική ανδρών, σκουπίζαμε τα νερά στον Δημόκριτο για να παίζουμε μπάσκετ. Ο Νίκος ξεκίνησε από κάτι τσιμεντένια γήπεδα στο Νιού Τζέρσεϊ. Εμείς είμαστε οι τεχνοκράτες του αθλήματος, το μπάσκετ τεχνοκρατικά δεν το ξέρει κανένας καλύτερα από εμάς.

Για το αν είναι αισιόδοξος:

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουμε, δεν λέμε ότι θα χτίσουμε 150 γήπεδα στην Ελλάδα, μιλάμε για αξιοπιστία στο άθλημα, στην διαιτησία, για προπονητές που θα επιλέγονται για να διαλέγουμε τους καλύτερους.

Για το αν τέθηκε θέμα να παίξουν μαζί με τον Γκάλη στον Άρη:

Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα.

To Top