Φατί: «Το σημαντικότερο ματς της χρονιάς στην πόλη» (video)

Το αυριανό παιχνίδι είναι το σημαντικότερο της χρονιάς για την πόλη και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη για τους παίκτες του Άρη, όπως ξεκαθάρισε ο Ρίκι Φατί, που υπογράμμισε επίσης ότι «θα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί και ενωμένοι στην Τούμπα», στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Αρχικά ο Φατί αναφέρθηκε στην κλήση του στην εθνική Σενεγάλης: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, διότι το ενδιαφέρον ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Το σκεφτόμουν αρκετά. Θεωρώ όμως ότι τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες και ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνω αυτό το βήμα το οποίο πιστεύω πως θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Θα πάω σε μια ομάδα όπου αγωνίζεται ήδη και ο αδερφός μου. Νιώθω χαρούμενος και περήφανος που θα αγωνιστώ με το εθνόσημο της πατρίδας στην οποία γεννήθηκαν οι γονείς μου. Σίγουρα είναι μια αναγνώριση, όμως από εκεί και μετά, πάντα θα πρέπει να αποδεικνύεις μέσα στο γήπεδο κάποια πράγματα. Σε κάθε παιχνίδι γεννιέται κάτι καινούριο για σένα, επομένως θα πρέπει να παραμένεις το ίδιο συγκεντρωμένος, με την ίδια θέληση, ώστε να μπορείς να εξελίσσεσαι».

Για τη σημασία που έχει αυτή η κλήση για τον Άρη, τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη δική μου καριέρα και σίγουρα ένα σημαντικό βήμα για τον Άρη, διότι είναι όμορφο η ομάδα να έχει διεθνείς ποδοσφαιριστές στις τάξεις της. Αυτή τη στιγμή έχουν εκλείψει από τον Άρη ή δεν έχουμε τόσους πολλούς, πρέπει, λοιπόν, να προστεθούν κι άλλοι. Δίνει πρεστίζ στην ομάδα να έχει διεθνείς ποδοσφαιριστές. Εγώ θα αγωνιστώ με τη Σενεγάλη η οποία δεν έκανε ένα καλό Κόπα Αφρικα, παρ΄ όλα αυτά όμως παραμένει μια δυνατή ομάδα στην Αφρική και σίγουρα στο μέλλον θα παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο».

Οι σκέψεις του για το ΠΑΟΚ – Άρης: «Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς για την πόλη η οποία ζει αυτή τη στιγμή στους παλμούς του ντέρμπι. Εμείς χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζουμε πως δεν είναι ένα παιχνίδι σαν τα άλλα, ως τοπικό ντέρμπι έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες, μη ξεχνώντας το στόχο ο οποίος λέει πως πρέπει να κερδίζουμε βαθμούς σ΄ όλα τα παιχνίδια».

Για το περσινό 0-1 στην Τούμπα, σχολίασε: «Πέρσι κερδίσαμε 0-1, σ’ ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ετσι περιμένουμε και φέτος, ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα σκληρό παιχνίδι στο οποίο θα πρέπει να παραταχθούμε πάρα πολύ δυνατοί, ενωμένοι γιατί τα ντέρμπι τα κρίνουν πάντα οι λεπτομέρειες. Ίσως, δηλαδή, κάποια στημένη φάση ή κάποιος άλλος παράγοντας, επομένως χρειάζεται προσοχή για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Ρίκι Φατί στην κάμερα της Nova

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top