Φερέιρα: “Το γκολ του Άρη έφερε εκνευρισμό”

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υπερασπίστηκε την δουλειά του στον Παναθηναϊκό και εξήγησε πως ενώ οι παίκτες του ήθελαν τη νίκη, μετά το γκολ του Άρη, εκνευρίστηκαν και έχασαν την ηρεμία τους!

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου πως “πριν από 15 μέρες η ίδια ομάδα, με δύο-τρεις αλλαγές, έπαιξε απέναντι στην Τότεναμ. Με δύναμη, με θέληση, έπαιξε καλύτερα από την Τότεναμ. Μετά τα δύο καλά αποτελέσματα, ελπίζαμε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα για μας. Και είναι απορίας άξιο γιατί αυτό δεν συνέβη στον συγκεκριμένο αγώνα”.

Πρόσθεσε πως “όταν μία ομάδα κάνει ένα λάθος, το εκματαλλεύεται ο αντίπαλος. Εμείς αυτό πάθαμε. Στον αντίποδα, δεν αξιοποιήσαμε τα λάθη του αντίπαλου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Ένα λάθος μας στέρησε τη νίκη. Πέρυσι σχεδόν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που δώσαμε. Όλοι οι παίκτες ήθελαν διακαώς τη νίκη, όμως μετά το γκολ του Άρη υπήρξε μεγάλος εκνευρισμός, δεν υπήρξε ηρεμία. Οι νίκες χρειάζονται αυτοπεποίθηση.

Εάν δεν δεχόμασταν το γκολ, δεν θα μου κάνατε αυτή την ερώτηση. Είμαστε απογοητευμένοι, όμως χρειαζεται περισσότερη δουλειά, εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Εγώ πιστεύω τους παίκτες μου, πρέπει να πιστέψουν και οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Αυτούς έχουμε, με αυτούς θα προχωρήσουμε και δεν μπορούν να αλλάξουν”.

Ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του και απάντησε πως “ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει ότι θέλει με μένα. Με τη δουλειά που επιτελώ, εγώ κοιμάμαι ήσυχος. Όμως είναι σημαντικό να μην ξεχνάει κανείς στον Παναθηναϊκό τι ευθύνες έπεσαν πάνω πριν από λίγο καιρό, στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν ξεχνάω όσες δυσκολίες και ευθύνες ανέλαβα από την πρώτη μέρα που ήρθα στο σύλλογο, τα προβλήματα που διαχειρίστηκα και που συνεχίζουν να υπάρχουν. Εγώ δεν τα ξεχνάω. Ο Παναθηναϊκός ας κάνει ότι θέλει μαζί μου”.

 

To Top