ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φερνάντες: Το «στοίχημα» του Άρη, ο επαγγελματισμός και το «αντίο»…

Ο Βάσκο Φερνάντες είναι ο πρώτος παίκτης του “κιτρινόμαυρου” ρόστερ που δεν άντεξε την αναμονή και προτίμησε να αποχωρήσει. 

Ήρθε στον Άρη τον Σεπτέμβριο με την προοπτική -όπως κι έγινε- να αποτελέσει τον βασικό κεντρικό αμυντικό των “κιτρινόμαυρων” στο φετινό “Γολγοθά”, αν και στην πορεία ένας τραυματισμός τον… “αποκαθήλωσε”.

Το “στοίχημα” της ανόδου στη… Σούπερ Λιγκ

Για τον ίδιο ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία στην καλύτερη φάση της ποδοσφαιρικής του ζωής να καθιερωθεί σε μία μεγάλη ομάδα, έστω και σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Γ΄Εθνικής. Μετά από μία μικρή περιπλάνηση σε Πορτογαλία και Γαλλία, αγωνίστηκε στον Πλατανιά την σεζόν 2013/14, όπου και συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, έχοντας μία γεμάτη από συμμετοχές σεζόν.

Στόχος του εξ΄αρχής και κύριος λόγος που αποδέχτηκε την πρόταση του Άρη ήταν να βοηθήσει την ομάδα να επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ και να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει τον αρχικό στόχο της ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ μέσω της πρώτης θέσης, αλλά τουλάχιστον κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου για την προσπάθεια που κατέβαλλε καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο επαγγελματίας Φερνάντες…

Καθιερώθηκε στην αρχική ενδεκάδα από το πρώτο κιόλας παιχνίδι που αγωνίστηκε (2η αγωνιστική με Καμπανιακό) και διατήρησε την θέση του μέχρι την 23η αγωνιστική, όταν ένας τραυματισμός στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων του στέρησε τα κεκτημένα.

Μάλιστα, ο τραυματισμός ήρθε σε ένα χρονικό σημείο όπου διένυε περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Χτύπησε τη στιγμή που έστελνε την μπάλα στα δίχτυα των Αμπελοκήπων ανοίγοντας τον δρόμο στον Άρη για τη νίκη, ενώ είχε προηγηθεί εκτός έδρας “τρίποντο” επί του Αγιονερίου στο Κιλκίς την προηγούμενη αγωνιστική χάρις σε δικό του τέρμα.

Ακόμα και τότε ο Πορτογάλος δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα εντός των αποδυτηρίων της ομάδας, αποδέχτηκε την απόφαση της τεχνικής ηγεσίας να μην τον έχει στα πλάνα της για την ενδεκάδα και όποτε χρειάστηκε αγωνίστηκε όπου του ζητήθηκε. Από κεντρικός χαφ, μέχρι και δεξί μπακ, έχοντας αρκετά καλή παρουσία.

Το “αντίο”

Λίγες μέρες πριν αποφασίσει οριστικά να αποχωρήσει από τον Άρη είχε τετ α τετ με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την άνοδο της ομάδας.

Είχε μία προδιάθεση να αποχωρήσει και εν τέλει την έκανε πραγματικότητα δύο μέρες αργότερα, ανακοινώνοντας στους συμπαίκτες του την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του.

 

 

To Top