Φερστάπεν: “Δεν θέλω να σκέφτομαι τον τίτλο ακόμα”

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε επιβλητικά τον αγώνα του Σπίλμπεργκ, 9ο φετινό GP της Formula 1, παρότι για λίγους γύρους -μετά το πρώτο του πιτ-στοπ- έχασε για λίγο την πρωτοπορία από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Ωστόσο, καθώς η Red Bull RB19 ξεδίπλωνε την πραγματική, τρομακτική δυναμική της, ο Μαξ χρειάστηκε λιγότερους από 10 γύρους για να καλύψει την υστέρηση των 6,4” από τον Μονεγάσκο, να τον περάσει και να βγει άμεσα από τη ζώνη DRS του Λεκλέρ.

Έκτοτε, ο Φερστάπεν οικοδόμησε τόση διαφορά που είχε την πολυτέλεια να κάνει κι ένα τρίτο πιτ-στοπ στο τέλος, ώστε να τοποθετήσει τη μαλακή γόμα για να κυνηγήσει -και εντέλει να πετύχει- τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, που του χάρισε έναν ακόμη βαθμό.

Θύμισε λίγο εκείνη την περιόβητη στάση που είχε κάνει κάποτε στα πιτς ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο για να πιεί ένα φλιτζάνι τσάι με τους μηχανικούς του – τόση ήταν η διαφορά του από τον ανταγωνισμό στην πίστα.

Μαζί με τη νίκη στον αγώνα Σπριντ, ο Φερστάπεν συγκέντρωσε 34 βαθμούς αυτό το τριήμερο στο Σπίλμπεργκ, στην πατρίδα της Red Bull. Έτσι αύξησε στους 80 τους βαθμούς της διαφοράς του από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Σέρτζιο Πέρεζ. Ήταν η 7η νίκη του σε 9 αγώνες φέτος.

Παρόλα αυτά, ενώ πέρασε πια τις 41 νίκες του Άιρτον Σένα, ο Φερστάπεν αρνήθηκε να μιλήσει ακόμα για την ισοφάριση -φέτος- των τριών πρωταθλημάτων του Βραζιλιάνου: “Δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι αυτό ακόμα”, εξήγησε. “Απλώς διασκεδάζω κάθε στιγμή της οδήγησης αυτού του αυτοκινήτου, της συνεργασίας με την ομάδα.

Όλο το τριήμερο κάναμε αληθινά καλή δουλειά. Τα τριήμερα με αγώνες Σπριντ είναι πάντα φρενήρη, και πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Ευτυχώς, πολλά πράγματα πήγαν καλά για εμάς αυτό το τριήμερο.

Αποφασίσαμε να μην μπούμε στα πιτς υπό το Εικονικό Όχημα Ασφαλείας, να ακολουθήσουμε την προκαθορισμένη μας στρατηγική. Απέδωσε πολύ καλά, διότι η διάρκεια ζωής των ελαστικών δεν ήταν και τόσο μεγάλη εδώ. Όλα τα stints μας ήταν άψογα Μπορούσα να δω ότι πριν το Εικονικό Όχημα Ασφαλείας ανοίγαμε μια διαφορά, οπότε ήξερα ότι θα προσπερνούσα ξανά [τον Σαρλ Λεκλέρ] κάποια στιγμή”, πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Όσο για τον Σέρτζιο Πέρεζ, ο Μεξικάνος έκανε σπουδαία εμφάνιση από την 15η θέση της εκκίνησης προς το τρίτο σκαλί του βάθρου. Κι όλα αυτά νιώθοντας πολύ αδύναμος, λόγω της ίωσης που τον ταλαιπώρησε αρκετά από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

“Είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος», είπε στο τέλος του Αυστριακού GP ο Μεξικανός. “Ήταν ένα πολύ δύσκολο για μένα από άποψη φυσικής κατάστασης. Αισθανόμουν πολύ, πολύ αδύναμος. Ήμουν άρρωστος την Πέμπτη, οπότε δεν ήταν εύκολο. Είχα υψηλό πυρετό, δεν κοιμόμουν, οπότε ήταν σπουδαία η ανάκαμψή μας με την ομάδα, με φανταστική στρατηγική και σπουδαίο ρυθμό”.

Ο Πέρεζ επέστρεψε μετά από τρεις αγώνες στο βάθρο, και κατέληξε: “Πέρασα ένα δύσκολο διάστημα. Οπότε, ελπίζω ότι πλέον επιστρέψαμε και μπορούμε να παραμείνουμε πια σε αυτές τις θέσεις”.

To Top