Φερστάπεν: «Χαρούμενος για την pole position, εξαιρετική η McLaren»

Δηλώσεις για την κατάληψη της pole position στο Σίλβερστοουν παραχώρησε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός οδηγός μίλησε τόσο για την εξέλιξη της σημερινής μάχης, ενώ έκανε λόγο και για την εξαιρετική παρουσία της McLaren, η οποία πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, με τους Νόρις και Πιάστρι να τερματίζουν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

«Ήταν λίγο τρελές αυτές οι κατατακτήριες δοκιμές. Γεμάτες συμβάντα και με αρκετά σημεία να γλιστράνε. Ολοκληρώσαμε όμως τις προσπάθειες μας στο Q3 και νιώθω έκπληξη για αυτούς τους δύο (σ.σ. τους Νόρις και Πιάστρι). Είναι εξαιρετικό για την McLaren να έχει τα δύο μονοθέσιά της σε αυτές τις θέσεις. Από την δική μας πλευρά, είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα την pole.

Υπήρχαν ορισμένα σημεία με υγρασία στην πίστα, οπότε έπρεπε εκεί να είμαστε προσεκτικοί. Βέβαια πιέζεις κοντά στο όριο, γνωρίζοντας όμως ότι έχουμε ένα εξαιρετικό μονοθέσιο δεν χρειαζόταν να πάμε στο 100%. Για αυτό στο Q3 αυξήσαμε την απόσταση, όμως και πάλι η απόστασή μας από τους επόμενους δεν ήταν πολύ μεγάλη. Εξαιρετική μέρα για εμάς, ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα», ήταν τα λόγια του Φερστάπεν.

To Top