Φερστάπεν: «Όταν μου είπαν να ρίξω το ρυθμό μου το έκανα»

Η κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν στη φετινή σεζόν της Formula 1 επιβεβαιώθηκε και στην πίστα του Σπα, όπου σημείωσε τη 10η φετινή του νίκη και 8η συνεχόμενη. Ο 25χρονος Ολλανδός είχε ένα εύκολο έργο από τη στιγμή που πέρασε τον Πέρεζ και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στον ασύρματο μεταξύ του ιδίου και του μηχανικού του Τζιανπέρο Λαμπέζε (ο οποίος του ζήτησε να ρίξει το ρυθμό για να μην φθείρει χωρίς λόγο τα ελαστικά του), ο Ολλανδός δήλωσε: «Έριξα το ρυθμό μου. Πάντα κοιτάζουμε τα δεδομένα, το επίπεδο φθοράς των ελαστικών. Αυτή η πίστα είναι ιδιαίτερα “σκληρή” με τα ελαστικά. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα μη αναγκαίο, κάτι που τήρησα έως το τέλος».

Ο Φερστάπεν επανέλαβε ότι το καθοριστικό σημείο θα ήταν να περάσει χωρίς απρόοπτα την πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση. «Για πρώτη φορά νίκησα από την 6η θέση. Ήξερα ότι το μονοθέσιό μας είναι εξαιρετικό, απλά έπρεπε να “επιβιώσω” από το συνωστισμό στην πρώτη στροφή του αγώνα. Έχω άλλωστε αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιες συνθήκες. Έμεινα μακριά από προβλήματα και από εκεί και πέρα έκανα τις σωστές κινήσεις προσπέρασης. Στην αρχή κόλλησα σε ένα “τρενάκι” με DRS, όμως αφού το άφησα πίσω μου ακολούθησα το δικό μου ρυθμό. Ήταν ένας απολαυστικός αγώνας».

Για τη στιγμιαία απώλεια ελέγχου της RB19 στην Eau Rouge και την Raidillon όταν άρχισε να ψιχαλίζει, ο Φερστάπεν είπε χαμογελώντας: «Πιθανώς είναι η χειρότερη στροφή για να έχεις μία τέτοια στιγμή. Ήταν λίγο επικίνδυνα όταν άρχισε να βρέχει, γιατί δεν μπορούσα να ξέρω πόσο δυνατά έβρεχε. Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι δυσάρεστο».

To Top