ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φετφατζίδης: Η διπλή θητεία σε Ολυμπιακό, το “άλμα” της Ιταλίας και η… Σαουδική Αραβία (videos)

Με αφορμή την συμφωνία του Γιάννη Φετφατζίδη με τον Άρη, επιχειρούμε μία αναδρομή στην καριέρα του 28χρονου διεθνή μεσοεπιθετικού.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Γεννήθηκε στην Δράμα στις 21 Δεκεμβρίου του 1990 και σε πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε τον Πειραιά για να ενταχθεί στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αφού πρώτα… επισκέφτηκε αυτές του Παναθηναϊκού, δίχως να πείσει τους ιθύνοντες των “πρασίνων”. Το καλοκαίρι του 2009, μετά από μία πολύ καλή χρονιά με την Κ19 του Ολυμπιακού, ο Βραζιλιάνος προπονητής Ζίκο, τον παίρνει στην πρώτη ομάδα και μάλιστα του δίνει και λίγες αλλά σημαντικές ευκαιρίες. Έπαιξε σε 4 επίσημα ματς, με την επόμενη να είναι ακόμα καλύτερη. Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο, ξεκινά ως βασικός την σεζόν και αγωνίζεται συνολικά σε 24 αγώνες με 3 γκολ και 5 ασίστ.

Την σεζόν 2011/12 παίζει σε 22 αγώνες, με 4 γκολ και 5 ασίστ. Η σεζόν 2012/13 είναι και η τελευταία της πρώτης του θητείας στον Ολυμπιακό. Δεν τα πηγαίνει εξαιρετικά, παρότι άπαντες το περίμεναν. Αγωνίζεται συνολικά σε 21 ματς με ένα γκολ και δύο ασίστ.

ΤΟ “ΑΛΜΑ” ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Γιάννης Φετφατζίδης πωλείται στην Τζένοα από τον Ολυμπιακό, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής έβαλε στο ταμείο του κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Στη Γένοβα την πρώτη σεζόν είχε 31 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ. Τα περισσότερα βέβαια ματς, ως αλλαγή, καθώς μόλις στα 11 ξεκίνησε ως βασικός.

Τον Ιανουάριο του 2015, η Τζένοα τον παραχωρεί δανεικό στην Κιέβο Βερόνα. Το δεύτερο μισό της σεζόν εκείνης έπαιξε μόλις σε 4 αγώνες, με το όνειρο της Ιταλίας, να αργοσβήνει οριστικά…

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ…

Τον Ιούλιο του 2015 ήρθε η περιπέτεια της Σαουδικής Αραβίας, με την Αλ Αχλί να πληρώνει κάτι περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ στη Τζένοα για τα δικαιώματα του Φετφατζίδη.

Σε αυτή την τριετία με τη φανέλα της Αλ Αχλί, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τις 100 εμφανίσεις με 21 γκολ και 29 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 33 γκολ και 45 ασίστ σε 214 επίσημες αναμετρήσεις, ενώ 25 συμμετοχές και 3 γκολ έχει με το εθνόσημο στο στήθος.

Η διοίκηση της Αλ Αχλί και ο Φετφατζίδης έκαναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, ώστε ο Έλληνας διεθνής να μην κυνηγήσει μέσω της FIFA την αποπληρωμή ολόκληρου του νέου συμβολαίου που είχε υπογράψει με την ομάδα από την Σαουδική Αραβία (σ.σ. συν των οφειλών που είχε από δεδουλευμένα). Έτσι ο Γιάννης Φετφατζίδης επρόκειτο να λάβει ένα ποσό πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Το όνομά του έπαιξε δυνατά το περασμένο καλοκαίρι για την ΑΕΚ, ως αντικαταστάτης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που πήγε στον Ολυμπιακό. Εν τέλει, επέστρεψε στην ομάδα του Πειραιά. Στο πρώτο μισό φέτος, έπαιξε σε 18 ματς (1 γκολ, 1 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό, κυρίως ερχόμενος από τον πάγκο. Δεν έπεισε τον Πέδρο Μάρτινς, που ενημέρωσε πριν από λίγες μέρες την διοίκηση των Πειραιωτών πως δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν.

 

 

To Top