Φιλικά Ελληνικών ομάδων: Ισόπαλος 2-2 ο Παναθηναϊκός με την Φένλο (video)

Στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός για 45 λεπτά και εντέλει έμεινε στο 2-2 με τη Φένλο, κατακτώντας στα πέναλτι (5-3) το τρόπαιο του “Herman Teeuwen Memorial”.

Αϊτόρ και Ενγκμπακοτό οι σκόρερ για την αθηναϊκή ομάδα με τους Ολλανδούς να παίζουν δίχως τον Γιώργο Γιακουμάκη, που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά, με τον Αϊτόρ να έχει σουτ άουτ στο 5ο λεπτό. Ωστόσο, στη μοναδική της επίσκεψη στα καρέ του Διούδη, στο 10’, η Φένλο άνοιξε το σκορ, όταν ο Μπράκεν πήρε το… ριμπάουντ μετά από απομάκρυνση του Έλληνα τερματοφύλακα σε σέντρα από τα πλάγια.

Η εξέλιξη αυτή δεν πτόησε τους «πράσινους», που διατηρήθηκαν ψηλά και είχαν καλές στιγμές με Καρλίτος (14’) και Ιωαννίδη (28’).

Εντέλει, η ισοφάριση ήρθε στο 38ο λεπτό, όταν ο Αϊτόρ βρήκε την μπάλα με την… πλάτη μετά από σέντρα του Καρλίτος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς πήρε και το προβάδισμα με κοντινό σουτ του Ενγκμπακοτό στο 45’.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, το «τριφύλλι» εξακολούθησε να έχει την υπεροχή και άγγιξε το τρίτο γκολ με τον Χατζηγιοβάνη στο 49’.

Ο ρυθμός πάντως ήταν αρκετά πιο πεσμένος, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να απειλεί ακόμη μία φορά στο 64’, προτού ισοφαρίσει από κοντά ο Φαν Ρούιχεν στο 72ο λεπτό.

Κάποια άλλη αλλαγή δεν υπήρξε μέχρι το 90’, με την αναμέτρηση να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί οι «πράσινοι» ήταν εύστοχοι σε όλες τις προσπάθειές τους, με τους Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Καρλίτος, Αγιούμπ, Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδη να σκοράρουν και τον Ξενόπουλο να αποκρούει ένα πέναλτι.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Φένλο (Γ. Λούχουκαϊ): Ζίμα, Ντα Γκράτσα (73’ Χέντριξ), Κόγκλιν, Χούπερτς, Ντε Μπουρ (80’ Πάτσονικ), Μπράκεν (86’ Σμανς), Φαν Ντάικ (61’ Φαν Ρούιχεν), Εσανούσι (61’ Σρόιχεν), Ρέμερ, Μούνστερς (46’ Λέλινταλ), Φερχάιγιεν (61’ Γιάνσεν).

Στον πάγκο: Φαν Κρούιχ, Μπάστιανς, Νάμπε.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Διούδης (65’ Ξενόπουλος), Χουάνκαρ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Βέλεθ (63’ Σερπέζης), Σιδεράς (65’ Ρόμπι), Κώτσιρας (46’ Σάντσες), Πέρεθ (46’ Σαβιέρ), Ενγκμπακοτό (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (46’ Αγιούμπ), Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος (46’ Μπουζούκης), Ιωαννίδης (46’ Μακέντα).

Στον πάγκο: Χριστογεώργας, Σανκαρέ.

To Top