Φιλικά ομάδων: Ήττα (2-1) του ΟΦΗ από την Φίτεσε

Με το… αριστερό άρχισε στις φιλικές του αναμετρήσεις επί ολλανδικού εδάφους ο ΟΦΗ, ο οποίος την Τρίτη (13/7) γνώρισε την ήττα (2-1) από τη Φίτεσε.

Οι Κρητικοί παρουσίασαν αρκετά κενά στα μετόπισθεν στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, αφού δέχτηκαν γρήγορα-γρήγορα δύο τέρματα (10′ και 17′), ανέβασαν ρυθμούς, παρουσίασαν ορισμένα καλά στοιχεία, όπως η κυκλοφορία της μπάλας και έφτασαν και στο γκολ με τον Στάρτζεον στο 35′. Επόμενο φιλικό για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια την Παρασκευή (16/7) με την Άντερλεχτ.

Το ματς:

Οι Κρητικοί εμφάνισαν αρκετά κενά στην άμυνά τους στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, τα οποία και αξιοποίησαν οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε. Με το ολλαδικό κλαμπ να ανοίγει το σκορ στο 10′. Ύστερα από γύρισμα από τα δεξιά και την ολιγωρία στα μετόπισθεν του ΟΦΗ, ο Μάνχοφτ πετάχτηκε και με κοντινή προβολή έγραψε το 1-0. Ο ίδιος ήταν εκείνος που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδα του στο 17′, όταν μετά από ασταθή επέμβαση του Σωτηρίου, πήρε το «ριμπάουντ» κάνοντας το 2-0 από κοντινή απόσταση.

Σε ό, τι αφορά το σύνολο του Νίκου Νιόπλια, το οποίο είχε την πρώτη του τελική στο 12′ με την κεφαλιά του Μεγιάδο, στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς. Μάλιστα, στο 20′ είχε την πρώτη του καλή στιγμή με τον Καστάνιος, για να έρθει στο 35′ ο Στάρτζεον, ώστε να μειώσει σε 2-1 από κοντινή απόσταση, ύστερα από προσπάθεια και πρώτο σουτ του Ντε Γκούζμαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Νιόπλιας παρέταξε ενδεκάδα αλλαγμένη κατά τα 10/11, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο καλός. Αρκετά καλή στιγμή για τους Κρητικούς ήταν εκείνη του 80′, όταν ο Σελίμοβιτς έπιασε μακρινό σουτ με προϋποθέσεις. Στα θετικά, βέβαια, για το ελληνικό κλαμπ και το ότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο: Σωτηρίου, Λυμπεράκης, Μαρινάκης, Στάρτζεον, Φαν Ντούινεν, Βούρος, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Καστάνιος, Ντε Γκούζμαν.

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο: Σηφάκης, Ουές, Λυμπεράκης (60’ Νόα Αφόλτερ), Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Νέιρα, Διαμαντής, Νοικοκυράκης, Σαρδινέρο, Γρίβας, Κοροβέσης.

To Top