ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική ήττα (5-1) από τη Φορτούνα, με δύο ενδεκάδες και αλχημείες

Ο Άρης δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμος αγωνιστικά στο πρώτο φιλικό του παιχνίδι. Αν προσθέσει κανείς πως ο Σάββας Παντελίδης χρησιμοποίησε δύο “πειραματικές” ενδεκάδες και είδε τους παίκτες του να βγάζουν όλη την κούραση της μέχρι τώρα προετοιμασίας, ίσως να μπορεί να δώσει εξήγηση για την ήττα με σκορ 5-1.

Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε τον αγώνα τοποθετώντας στα δύο άκρα της άμυνας τους νεαρούς Μπαγκαλιάνη και Τσαγκαλίδη, τους Βέλεθ και Ροζ στο κέντρο της άμυνας, Μπάσα και Ντουάρτε στη μεσαία γραμμή και επιθετική τριάδα τους Τζανακάκη, Μαρτίνες και Λάρσον πριν τον προωθημένο Ντιγκινί.

Αυτό το σχήμα δεν βγήκε για τον Άρη. Από το ξεκίνημα η Φορτούνα πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έγινε απειλητική με τον Ιωαννίδη στο 3’ και εκμεταλλευόμενη τα λάθη και τις ολιγωρίες των παικτών του Παντελίδη στην αμυντική γραμμή άνοιξε γρήγορα το σκορ.

Στο 16’ ο Μπεντέκε μετά από καθυστερημένη αντίδραση των αμυντικών άνοιξε το σκορ και εκεί που θα περίμενε κανείς να αφυπνιστεί ο Άρης, ήρθαν ακόμα δύο γκολ σε διάστημα λίγων λεπτών. Στο 19’ ο Μπεντέκε κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ροζ, το εκτέλεσε εύστοχα ο Ντίμερς για να κάνει το 2-0 και ένα λεπτό αργότερα, στο 20’, ο Μπεντέκε και πάλι εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Άρης και έγραψε το 3-0.

Τότε ήρθε και η αντίδραση του Παντελίδη από τον πάγκο. Έβαλε δεξί μπακ τον Τζανακάκη, δεξί εξτρέμ τον Ντουάρτε και έφερε στη μεσαία γραμμή τον Μπαγκαλιάνη, σχήμα το οποίο βοήθησε τον Άρη να αντιδράσει μέσα στο γήπεδο.

Στο 32’ ο Άρης έχασε την πρώτη του ευκαιρία με τον Λάρσον και στο 36’ από εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Μαρτίνες, ο Ντιγκινί με δυνατό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ντεμπούτο Ιντέγε στο β’ , αλλά νέες ολιγωρίες στην άμυνα

Στο δεύτερο μέρος ο Παντελίδης άλλαξε οχτώ από τους 11 παίκτες του, χρησιμοποίησε στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράουν Ιντέγε και είδε την ομάδα του να λειτουργεί κάπως καλύτερα, δίχως ωστόσο να μπορέσει να γίνει όσο απειλητική έπρεπε, κυρίως γιατί εξτρέμ έπαιζαν δύο μπακ (Τζανακάκης, Τσαγκαλίδης).

Οι κίτρινοι, κυρίως Ματίγια και Τόνσο, προσπάθησαν να βρουν τον Νιγηριανό, είτε με σέντρες, είτε με κάθετο παιχνίδι, ο Ιντέγε ήταν μαχητικός, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Γενικώς ο Άρης δεν είχε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ούτε όμως οι Ολλανδοί ήταν απειλητικοί, αν εξαιρέσει κανείς την φάση στο 72’ όταν κεφαλιά του Αμιόν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κουέστα.

Βέβαια στα τελευταία 10 λεπτά η κούραση έπαιξε καταλυτικό ρόλο και ο Άρης εμφανίζοντας και πάλι μεγάλη ολιγωρία στην άμυνα δέχθηκε δύο γκολ.

Ο Ισπανός πορτιέρο προσπάθησε να αποτρέψει το τέταρτο γκολ στο 82’ όταν απέκρουσε σουτ του Ζέκα, αλλά ο Ουγκούρ πήρε το… ριμπάουντ και πλάσαρε για το 4-1.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 86’ ο Ζέκα έγραψε το 5-1 μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον βαθμό προβληματισμού για τους κίτρινους.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ: Γιουγκ, Αμιό, Ραϊτάνεν, Σμέτς, Ντίμερς, Μπέντεκε, Σις, Έσερς, Πίντο, Ιωαννίδης, Λάουρσεν.

ΑΡΗΣ (Α’ Ημίχρονο): Κουέστα, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Βέλεθ, Ροζ, Μπάσα, Ντουάρτε, Τζανακάκης, Λάρσον, Μαρτίνες, Ντιγκινί

ΑΡΗΣ (Β’ Ημίχρονο): Κουέστα, Δεληζήσης, Σόουζα, Κωνσταντινίδης, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπακούτσης, Τσαγκαλίδης, Τζανακάκης (84’ Κλεμέντε), Τόνσο και Ιντέγε.

To Top