Φιορεντίνα: «Ζητήσαμε συγγνώμη στη Νάπολι, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι» (photo)

Η Φιορεντίνα ζήτησε συγγνώμη από τη Νάπολι και τους παίκτες για τις ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων της «βιόλα», τονίζοντας πως οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η κυριακάτικη (3/10) αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες και το σπουδαίο διπλό των «παρτενοπέι» με 2-1 στο «Ατρέμιο Φράνκι», αμαυρώθηκε από ρατσιστικές επιθέσεις μερίδες φιλάθλων των «βιόλα» προς τον Κουλιμπαλί!

Με σημερινή (4/10) της ανακοίνωση, η ομάδα της Φλωρεντίας ξεκαθάρισε πως καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια αυτά, τονίζοντας πως έχουν καταθέσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στις Αρχές ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατό οι ένοχοι. Μάλιστα, όπως σημειώνεται μόλις βρεθούν θα τιμωρηθούν με δια βίου αποκλεισμό από το γήπεδο.

H ανακοίνωση της Φιορεντίνα:

«Η Φιορεντίνα καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια ρατσισμού που σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νάπολι.

Μετά τον αγώνα, ο γενικός διευθυντής μας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη στη Νάπολι και τους παίκτες της που έπεσαν θύμα ρατσιστικών σχολίων. Έχουμε διαθέσει ήδη στην αστυνομία όλες τις εικόνες και τα βίντεο έτσι ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι.

Μόλις εντοπιστούν, θα τιμωρηθούν με απαγόρευση εισόδου, ελπίζοντας πως και οι άλλοι σύλλογοι θα εφαρμόσουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις το ίδιο.

Δηλώνουμε την έκπληξή μας που δεν υπήρξε τέτοια αμεσότητα και δράση μετά από ρατσιστική επίθεση σε δικό μας παίκτη σε αναμέτρηση με την Αταλάντα.

Ο Πρόεδρος αλλά και όλη η Φιορεντίνα μάχονται εδώ και αρκετό καιρό για την καταπολέμηση του ρατσισμού και κάθε μορφής διάκρισης. Δεν υπάρχει ανοχή σε μερικούς ανεγκέφαλους που ντροπιάζουν την κοινωνία και τη Φλωρεντία, μια πόλη που έχει ως σταθερά την πολυπολιτισμικότητα».

To Top