“Φιρμάνια” της FIBA σε ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΑΕΚ για οφειλές χιλιάδων ευρώ

“Φιρμάνια” της FIBA σε ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΑΕΚ για οφειλές χιλιάδων ευρώ.

Ένα σημαντικό ποσό θα πρέπει να καταβάλει στον Γουίλιαμ Χάτσερ η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ και η ΚΑΕ Ηρακλής θα πρέπει να πληρώσει τον Στεν Σοκ, σύμφωνα με την απόφαση του BAT. Επίσης, το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA (BAT) δικαίωσε τον Τρέβορ Εμπάκουε και τον Έντιν Άτιτς στη διαμάχη που είχαν με την ΑΕΚ, η οποία καλείται να πληρώσει τα οφειλόμενα.

Αναλυτικά:

1. Άλλος ένας οικονομικός «πονοκέφαλος» στον ΠΑΟΚ ήρθε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA και συγκεκριμένα από τον Γουίλιαμ Χάτσερ. Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στο Περιστέρι, προσέφυγε στο ΒΑΤ λόγω των οφειλών από την τρίτη του θητεία (2018/19) και του επιδικάστηκε ένα σημαντικό ποσό που πρέπει να του καταβάλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την απόφαση, ο ΠΑΟΚ καλείται να πληρώσει στον Χάτσερ ένα ποσό ύψους 82.087,37 ευρώ για τα δεδουλευμένα του, συν άλλα 9.200 ευρώ για δικαστικά έξοδα, δηλαδή ένα συνολικό ποσό ύψους 91.287,37 ευρώ.

2. Από την άλλη και ο Ηρακλής για τον ίδιο λόγο καλείται να πληρώσει τον Στεν Σοκ, με τον οποίο συνεργάστηκε την περσινή σεζόν, ένα ποσό ύψους 8.000 ευρώ για τα δεδουλευμένα του, συν άλλα 8.025 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

3. Διπλά χαμένη βγήκε η ΑΕΚ στις δικαστικές υποθέσεις της με τον Τρέβορ Εμπάκουε και τον Έντιν Άτιτς… Συγκεκριμένα κι όπως αποφάσισε το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA (Basketball Arbitral Tribunal), η Ένωση καλείται να πληρώσει οφειλόμενα στους δύο πρώην παίκτες της. Όπως αναφέρει η απόφαση, η διοίκηση της ΑΕΚ καλείται να καταβάλει στον Αμερικανό σέντερ ένα ποσό της τάξης των 22.500 δολαρίων και στον ατζέντη του 782 δολάρια. Επίσης, θα δώσει ένα ποσό περίπου 5 χιλιάδων ευρώ για τα νομικά έξοδα. Μάλιστα, η Ένωση καλείται να δώσει στην εταιρεία Agency BeoBasket κάτι παραπάνω από 40.000 ευρώ για οφειλές της από τα συμβόλαια του Ντούσαν Σάκοτα και του Μάρκους Σλότερ.

Τέλος, οφείλουν να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα για την υπόθεση Άτιτς, που αγγίζουν τις 10.000 ευρώ.

 

To Top