Φλέμινγκ στο PRESSARIS: “Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον Άρη και την παράδοσή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ”

Ο Κρις Φλέμινγκ δεν είδε τον Νίκο Γκάλη να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Γνωρίζει, όμως, τον θρύλο του από το Σίτον Χολ, αφού έχει μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσεϊ. Δεν γνωρίζει προσωπικά τον Βαγγέλη Αγγέλου, αλλά έχει ακούσε τα καλύτερα από τους φίλους στην Ελλάδα. Μέσω του PRESSARIS εξηγεί πως η Μπάμπεργκ – η ομάδα του από το 2008 – επέλεξε τον Άρη για να συμμετάσχει στο τουρνουά “Domreiter Cup” τον Σεπτέμβριο και αναφέρεται στα κοινά σημεία μεταξύ των δύο ομάδων.

Κόουτς Φλέμινγκ, πως η Μπάμπεργκ αποφάσισε να προσκαλέσει τον Άρη σε ένα τουρνουά επιπέδου Ευρωλίγκας;

Ο Άρης ήταν από τις ομάδες που ήταν διαθέσιμες αυτή την εποχή. Υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός για την ομάδα και την παράδοση που έχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε τον Άρη στο τουρνουά του Μπάμπεργκ. Θα είναι ένα δυνατό τουρνουά και όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Τι γνωρίζετε για την ιστορία του Άρη; Έχει τύχει να αγωνιστείτε κόντρα στον Άρη είτε σαν παίκτης, είτε σαν προπονητής;

Ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει μεγάλη παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν έχει τύχει όμως να παίξω αντίπαλος του. Υπάρχει μια… παράδοση της ομάδας μου σε σχέση με τους παίκτες που έχει αποκτήσει από τον Άρη. Οι Γκαβέλ, Τάκερ, Ουόλς, Τερι, Μάσεϊ είναι μερικοί από αυτούς, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που συνδέουν τις δύο ομάδες.

Έχουν περάσει αρκετοί παίκτες από την Μπάμπεργκ που έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν στον Άρη αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Είναι μία αγορά που παρακολουθείτε σαν σύλλογος;

Φυσικά! Υπάρχει μεγάλος σεβασμός τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις ομάδες που βρίσκονται στο υψηλό επίπεδο. Και είναι προφανές ότι οι παίκτες που έχουν έρθει από τον Άρη μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ.

Ο Άρης την δεκαετία του ’80 συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες με πολλά τρόπαια στην Ελλάδα, αλλά και πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη. Έχει τύχει να παρακολουθήσετε ποτέ τον θρύλο της ομάδας, Νίκο Γκάλη; Πρόσφατα δόθηκε ένα φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του, το είδατε;

Δεν έτυχε να παρακολουθήσω το παιχνίδι. Δεν πρόλαβα να δω τον Γκάλη να παίζει μπάσκετ την δεκαετία του ’80, γνωρίζω όμως πολλά γι’ αυτόν από την Αμερική. Έχω μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσι και εκείνος έπαιξε στο Σίτον Χολ και είναι γνωστό τι είχε κάνει στο πανεπιστήμιο! Επίσης έχω αρκετούς φίλους αλλά και παίκτες από την Ελλάδα οι οποίοι μου έχουν πει πολλά από τα κατορθώματά του.

Ποια είναι η σχέση σας με τον κόουτς Αγγέλου;

Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά με τον κόουτς Αγγέλου. Ανυπομονώ όμως να τον συναντήσω και να μιλήσουμε στο τουρνουά. Έχω πολλούς φίλους όπως είπα από την Ελλάδα και όλοι μου έχουν μιλήσει με πολύ θετικά σχόλια για τις ικανότητες του.

Ποια είναι η “Βrose Baskets” του Μπάμπεργκ

Σε μία πόλη 63 χιλιόμετρα βόρεια της Νυρεμβέργης που δεν ξεπερνά τους 70.000 κατοίκους αλλά με βαριά πολιτιστική κληρονομιά σύμφωνα με τις λίστες της UNESCO, υπάρχει μια ομάδα μπάσκετ που έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες. Είναι η Brose Baskets ή πιο απλά Μπάμπεργκ. Τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Γερμανίας είναι ο απολογισμός της ομάδας του Κρις Φλέμινγκ. Ο Αμερικανός προπονητής βρίσκεται από το 2008 στο Μπάμπεργκ και είναι ο κύριος υπεύθυνος για όλες τις μεγάλες επιτυχίες εντός συνόρων και τις σημαντικές διακρίσεις στην Ευρωλίγκα. Από τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου η συγκεκριμένη ομάδα θα διοργανώσει το “Domreiter Cup”, φιλοξενόντας τον Άρη, την Λιέτουβος Ρίτας από τη Λιθουανία και την Μπάνβιτ από την Τουρκία.

 

To Top