Φλας μπακ στο παρελθόν! Από τον Σέλερς στον Νέιμικ με φόντο το φάιναλ φορ του NCAA! (photos + video)

Σε λίγες ώρες ξεκινάει η απόλυτη μπασκετική γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, το  φάιναλ φορ του NCAA με τη συμμετοχή των Κεντάκι, Ντιουκ, Μίσιγκαν Στέιτ και Ουϊσκόνσιν. Ο Άρης είχε παίκτες από τρία εκ των τεσσάρων πανεπιστημίων που διεκδικούν τον τίτλο στην Ιντιανάπολις!

Μόνο από το Ντιουκ δεν έχει έρθει ποτέ παίκτης στην ιστορία του Άρη. Οι κίτρινοι από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετά όταν άρχισαν να αποκτούν ξένους, έχουν φέρει στην Θεσσαλονίκη παίκτες από το Κεντάκι, το Μίσιγκαν Στέιτ και το Ουϊσκόνσιν. Το PRESSARIS σας τους παρουσιάζει!

ΜΠΡΑΝΤ ΣΕΛΕΡΣ (Ουϊσκόνσιν)

Αγωνίστηκε στον Άρη την περίοδο 1990-91 όταν οι κίτρινοι κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημα και μάλιστα με το δικό του καλάθι και φάουλ στον τελευταίο αγώνα των τελικών με τον ΠΑΟΚ. Σε 28 αγώνες με τη φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα είχε 16,4 πόντους και 9,7 ριμπάουντ.

Στο Ουϊσκόνσιν αγωνίστηκε την διετία 1981-83 πριν γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ και παίξει στους Μπουλς, τους Σόνικς, τους Πίστονς και τους Τίμπεργουλφς.

Δείτε το καλάθι και φάουλ του Σέλερς στο φινάλε του συγκλονιστικού τελικού που χάρισε το πρωτάθλημα στον Άρη το 1991:

 

ΜΑΪΚ ΟΥΪΛΚΙΝΣΟΝ (Ουϊσκόνσιν)

wilkinson_aris

Από τους καλύτερους ξένους που αγωνίστηκαν στον Άρη τη νέα… χιλιετία. Ο Ουίλκινσον έπαιξε δύο χρόνια στους κίτρινους έχοντας 10,8 πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο σε 69 αγώνες πρωταθλήματος, αλλά η παρουσία του συνδυάστηκε με την συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό (ULEB Cup 2005) και στην επιστροφή στην Ευρωλίγκα (2006-07).

Στο Ουϊσκόνσιν αγωνίστηκε την τετραετία 2001-05 και από εκεί ήρθε κατευθείαν στον Άρη.

ΣΑΜ ΒΙΝΣΕΝΤ (Μίσιγκαν Στέιτ)

vincent_aris

Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έπαιξε στον Άρη την περίοδο 1994-95 και είχε 13,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 4,4 ασίστ μέσο όρο σε 17 αγώνες στην Α1.

Με το Μίσιγκαν Στέιτ αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια, από το 1981 έως το 1985 και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα των “Σπαρτιατών”.

ΝΤΡΟΥ ΝΕΪΜΙΚ (Μίσιγκαν Στέιτ)

naymick_aris_apollon_patron1

Ο Αμερικανός σέντερ της φετινής ομάδας του Άρη ήταν στο Μίσιγκαν Στέιτ από το 2003 έως το 2008 και μέχρι τα τέλη της περσινής περιόδου ήταν ο πρώτος μπλοκέρ και ο έκτος ριμπάουντερ στην ιστορία του φημισμένου πανεπιστημίου.

Στον Άρη κάνει ακριβώς ότι έκανε και υπό τις οδηγίες του Τομ Ίτζο. Παίζει άμυνα, παίρνει ριμπάουντ και μοιράζει τάπες, όντας πρώτος μπλοκέρ της Α1 και πέμπτος ριμπάουντερ.

ΡΟΝΤΝΕΪ ΝΤΕΝΤ (Κεντάκι)

front

Ήρθε στον Άρη στο ξεκίνημα της περιόδου 1995-96, αλλά αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι, πετυχαίνοντας 4 πόντους. Αποχώρησε γιατί ήταν όχι απλά θηριώδης, αλλά υπέρβαρος.

Στο Κεντάκι ο ύψους 2,10μ. Ντεντ αγωνίστηκε για δύο χρόνια, από το 1992 έως το 1994.

To Top