ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φλιώνης έκοβε, Φιτζπάτρικ έκλεβε…

Για να καταφέρει ο Άρης να φτάσει στη νίκη επί του Περιστερίου χρειάστηκε να γίνουν πράγματα που συνήθως δεν γίνονται, όπως οι δύο τάπες του Φλιώνη και τα τέσσερα κλεψίματα του Φιτζπάτρικ.

Στο μπάσκετ όλα μπορούν να συμβούν. Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο ένας πλέι μέικερ να κάνει δύο κοψίματα και μάλιστα απέναντι σε Αμερικανό αντίπαλό του σε προσπάθεια για λέι απ με άμυνα στο πρόσωπό του. Το έκανε ο Φλιώνης χθες δύο φορές με τον Σκούτσι Σμιθ, τον οποίο… κατάπιε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένας φόργουορντ – σέντερ να κάνει τέσσερα κλεψίματα, αλλά ο Τορλίν Φιτζπάτρικ τα έκανε χθες στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε. Με μόλις τρεις προπονήσεις λογικό είναι να μην έχει ακόμα πατήματα στο γήπεδο επιθετικά, αλλά στην άμυνα έβγαλε διάθεση και ενέργεια (4 ριμπάουντ και 1 τάπα επίσης) και αυτά αρκούσαν για το ντεμπούτο του.

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ: 

* Με τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε -ρεκόρ περιόδου αφού είχε 10 κόντρα στη Λάρισα- στο σημερινό παιχνίδι που ήταν το 141ο του στην ΕΚΟ Basket League, ξεπέρασε τα 800.

* Ο Δημήτρης Φλιώνης είχε είχε σήμερα δύο τάπες ενώ στις προηγούμενες 97 εμφανίσεις του στην κατηγορία είχε συνολικά τρεις.

* Στο ντεμπούτο του με τον Άρη, ο Τορλίν Φιτζπάτρικ πρόλαβε να κάνει τέσσερα κλεψίματα σε 17 λεπτά συμμετοχής και να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση της Basket League που σημειώθηκε για 14η φορά.

To Top