Φλιώνης: “Αδικήσαμε τους εαυτούς μας! Ο Άρης, ο Καμπερίδης και ο… Πρίφτης”

Ο Δημήτρης Φλιώνης μίλησε για το πρωτάθλημα που σταμάτησε, την καραντίνα, αλλά και το αύριο το δικό του και του Άρη, ενώ αναφέρθηκε στους Καμπερίδη, Πρίφτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το πως είναι η καραντίνα για εκείνον:

Είναι λίγο περίεργη είναι η αλήθεια. Παρότι το βλέπαμε να έρχεται εμφανίστηκε απότομα. Και ο εγκλεισμός και όλα τα επακόλουθα. Πάνω κάτι όπως περνάνε όλοι περνάω και εγώ. Πάλι καλά έχουμε και τα αδέρφια μου και περνάμε δημιουργικά, κάνουμε χαβαλέ μαζί. Παίζουμε πρωταθληματάκια, 2k, διάφορα.

Για το αν βρίσκεται με κάποιον από τους συμπαίκτες του:

Με τον Λευτέρη Μποχωρίδη πηγαίνουμε καμιά φορά για τρέξιμο μαζί

Για το τι έφταιξε:

Είναι αρκετά πράγματα που έφταιξαν, όλα μαζί έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Από όταν ξεκίνησε η προετοιμασία φάνηκε ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμοι, σε όλους τους τομείς. Ακολούθησαν και οι τραυματισμοί.

Για το ότι η ομάδα ήταν καλύτερη σε σχέση με αυτό που έλεγε η βαθμολογία:

Το έχουμε πει αυτό. Αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Αυτή η ομάδα είχε ταλέντο και αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλά πράγματα. Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις.

Για το ότι αδικούσαν τους εαυτούς τους:

Είναι αλήθεια αυτό. Και είναι δύσκολο πολλές φορές και να το εξηγήσεις. Είναι φορές που ήμασταν και εκτός πλάνου τελείως, εκτός φιλοσοφίας.

Για την πίεση στην φανέλα του Άρη:

Υπάρχει πίεση σε όποια μεγάλη ομάδα και να παίζεις. Πόσο μάλλον αν είσαι συναισθηματικά δεμένος. Είναι κάτι με το οποίο έχουμε μάθει να ζούμε, θέλουμε συνέπεια.

Για το ότι φαίνεται πως το συμβόλαιο του δεν θα συνεχιστεί:

Έτσι φαίνεται. Και εγώ από ότι βλέπω από τα σάιτ πληροφορούμαι. Αλλά από ότι φαίνεται ρεαλιστικά μιλώντας είναι αρκετά δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Ας δούμε πρώτα τι μέλλει γεννέσθαι με την γενικά εικόνα της πανδημίας.

Για το συμβόλαιο του και αν σκέφτεται την ανανέωση με τον Άρη:

Τελειώνει φέτος το συμβόλαιο μου. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον. Έχω δεθεί εδώ πέρα με ανθρώπους και πάντα στην καρδιά μου έχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου αυτή η ομάδα. Πάντα ο Άρης είναι η προτεραιότητα μου.

Για τον ρόλο του στην ομάδα:

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω. Να έχω χρόνο συμμετοχής, απολαμβάνω το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα δεν είναι το τι θα μου ζητηθεί να κάνω, είναι το ότι θέλω να έχω τον χρόνο να ευχαριστηθώ το παιχνίδι.

Για το αν ένα γεμάτο Παλέ τον “αγχώνει”

Είναι κάτι το οποίο μετά από τόσο χρόνια θα είναι μία καθημερινότητα για εμάς, και το άγχος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Με το που μπαίνω στο παρκέ ξεχνάω το άγχος. Ίσα-ίσα όταν είναι γεμάτο το γήπεδο δίνει και περισσότερη ενέργεια.

Για το αν έχει καταλήξει στην ειδικότητα που θέλει να ακολουθήσει ως γιατρός και αν σκέφτεται να ασχοληθεί με τους υιούς:

Δεν έχω κατασταλάξει. Αλλά τα βιώματα σου σε οδηγούν και προς τις επιλογές σου, οπότε ίσως παίξει κάποιον ρόλο.

Για την επόμενη μέρα στον Άρη:

Πρέπει να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Να βρεθούν άνθρωποι να ασχοληθούν με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Για τον Δημήτρη Πρίφτη:

Είναι ο πρώτος με τον οποίο πήρα την ευκαιρία και έπαιξα. Μακάρι να μπορέσει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ και εύχομαι το καλύτερο για αυτόν. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε κριτική. Είναι ένας άνθρωπος πολύ εργατικός, η πορεία του το δείχνει.

Για τον Σάββα Καμπερίδη:

Ανέλαβε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, και είχε την ψυχραιμία και την οξυδέρκεια να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε τηρουμένων των αναλογιών, και πιστεύω ότι θα ερχόταν η δικαίωση αν τελείωνε η χρονιά. Λίγοι θα είχαν το θάρρος να αναλάβουν τον Άρη σε αυτές τις συνθήκες. Πιστεύω ότι αξίζει σαν προπονητής.

Για το πόσο δύσκολο είναι να είναι φοιτητής ιατρικής ενώ ταυτόχρονα παίζει επαγγελματικό μπάσκετ:

Είναι αρκετά δύσκολο και απαιτεί χρόνο. Αναγκαστικά είχα μείνει πίσω, αλλά τώρα με την καραντίνα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ενώ τέλος στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο είπε:

Υπομονή να περάσουν όλα, και να έχουμε ελπίδα. Πρώτα για την ζωή και μετά για όλα τα υπόλοιπα.

To Top