ΜΠΑΣΚΕΤ

Φλιώνης: «Πονάμε τη φανέλα, κοιτάμε ψηλά!»

Ο Δημήτρης Φλιώνης μίλησε για την πορεία του Άρη ως τώρα, την αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα με κόουτς τον Γιάννη Καστρίτη και τους στόχους που υπάρχουν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Αναλυτικά η συνέντευξη του 21χρονου γκαρντ των «κιτρινόμαυρων στον ραδιοφωνικό “αέρα” του Delta web radio…

Το β’ μισό του πρωταθλήματος βρήκε τον Άρη με νέο προπονητή και ξεκίνησε με σημαντικές νίκες. Πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια; 

– Το κλίμα, πλέον, είναι πολύ καλύτερο. Οι νίκες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, άλλωστε κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Θέλουμε να κερδίζουμε. Όταν ήρθε ο Καστρίτης νομίζω άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας και το momentum με τις πρώτες νίκες. Έχει περάσει κάποια στοιχεία με τον τρόπο του παιχνιδιού του. Σιγά – σιγά γινόμαστε καλύτεροι και σίγουρα με τον χρόνο θα βελτιωνόμαστε επιθετικά και αμυντικά. Ο κόσμος μας στήριξε και μας στηρίζει στα δύσκολα, είναι στο πλευρό μας. Εμείς προσπαθούμε να το ανταποδώσουμε δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.

Πάνω σας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ήφαιστος και ο Χολαργός, που «κλείνουν» την 8άδα. Μπορεί ο Άρης να “κυνηγήσει” αυτές τις θέσεις;

– “Κυνηγάμε” και τον Ήφαιστο και τον Χολαργό.. όλους πλέον. Κοιτάμε ψηλά, γιατί δεν ξεχνάμε πού βρισκόμασταν πριν ένα μήνα. Μας δίνει κίνητρο και μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο ρευστά είναι όλα. Παίζουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να μη διανοηθούμε να βρεθούμε ξανά σε δύσκολη θέση και την “πλάτη στον τοίχο”.

Είναι η ομάδα της καρδιάς σου ένα επιπλέον κίνητρο, για να δίνεις το 120% στο παρκέ;

– Σίγουρα. Είναι αυτό που λέμε “την πονάμε την φανέλα”. Ξέρουμε την ιστορία και τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Νομίζω πως παίζουμε – κι εγώ προσωπικά – το 120%.

Πώς σου φάνηκε το επίπεδο στο Champions League;

– Είναι καλό και υψηλό το επίπεδο. Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο, είχαμε δύο αγώνες την εβδομάδα, οι απαιτήσεις ήταν υψηλές. Το νοσταλγώ. Είναι αυτό που μας λείπει τώρα – μιας που αποκλειστήκαμε. Σίγουρα του χρόνου θέλουμε να επανέλθουμε με μεγαλύτερο πείσμα.

Ποια στιγμή θα ξεχώριζες στην – μέχρι τώρα – καριέρα σου με τον Άρη;

– Θα ξεχώριζα τη στιγμή που είχαμε φτάσει τη σειρά των ημιτελικών, με τον Παναθηναϊκό, στο 2-2. Εκείνη η ομάδα ήταν μια πολύ ωραία παρέα και αυτό έβγαινε στο γήπεδο. Παίζαμε πολύ ωραίο μπάσκετ.

Πώς αισθάνθηκες όταν υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη στα 18;

– Ήταν κάτι πολύ όμορφο. Όπως είπες κάθε πιτσιρικάς έχει αυτό το όνειρο. Έτσι ήταν και για ‘μένα. Σίγουρα είναι ευλογία. Έχω πάρει πολλά κι έχω μάθει πολλά στην ομάδα, από τα πρώτα χρόνια, μέχρι σήμερα.

Πώς αισθανόσουν εκείνες τις μέρες που υπέγραψες;

– Τότε ήμασταν με την Εθνική εφήβων. Ετοιμαζόμασταν για το πανευρωπαϊκό στο Βόλο και είχαμε συμφωνήσει μέσω τηλεφώνου. Το μυαλό μου ήταν “μοιρασμένο”. Σκεφτόμουν από τη μία τους αγώνες που ακολουθούσανε με την εθνική και από την άλλη αυτό το όμορφο συναίσθημα, που είχαμε συμφωνήσει με την ομάδα. Ήταν ιδιαίτερο καλοκαίρι.

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου, που αγωνίστηκες με τη χώρα σου (εθνική νέων) και φτάσατε με τα υπόλοιπα παιδιά στην “κορυφή” της Ευρώπης;

– Ήταν κάτι πολύ όμορφο αυτό που πετύχαμε. Το να εκπροσωπείς την πατρίδα σου είναι ύψιστη τιμή. Και ότι το καταφέραμε δύο φορές με τους έφηβους (στην Κρήτη) και δύο χρόνια μετά με τους νέους (στον Βόλο) ήταν διπλά απίστευτο.

– Εντάχθηκες στις ακαδημίες του Άρη στα 7. Υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο στα 18 και σήμερα στα 21 σου έτη, σπουδάζεις παράλληλα ιατρική. Τι συμβουλές θα έδινες σε έναν έφηβο που παίζει μπάσκετ και θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο “δρόμο”;

– Καταρχάς, ό,τι κάνεις πρέπει να το αγαπάς και να θες πραγματικά να αφοσιωθείς στο στόχο σου. Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες, αλλά από ‘κει και πέρα, η καθημερινή «τριβή» και με το μπάσκετ και με τις σπουδές είναι το παν. Δεν υπάρχουν μόνο καλές στιγμές. Με ό,τι κι αν ασχολείσαι, υπάρχουν δυσκολίες. Αυτές τις δύσκολες μέρες πρέπει να είσαι δυνατός και να ανταπεξέρχεσαι στα προβλήματα. Νομίζω το βασικό είναι να βελτιώνεσαι και να μη μένεις στα αρνητικά. Η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι κινητήρια δύναμη.

To Top