ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φλυάρος και χωρίς ιδέες ο Άρης, έμεινε στο μηδέν με τον Απόλλωνα (0-0) στο Κλεάνθης Βικελίδης!

Ο Άρης δεν είχε ιδέες, δεν είχε πραγματικές ευκαιρίες για γκολ και πέταξε άλλους δύο βαθμούς στο Κλεάνθης Βικελίδης, φέρνοντας ισοπαλία (0-0) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Superleague και ήταν προφανές ότι του έλειψαν οι απόντες (ιδίως οι Μαντσίνι, Γκάμα, Μπερτόγλιο).

Ο Άρης ξεκίνησε με τη σωστή νοοτροπία τον αγώνα, μετέφερε όλο το παιχνίδι στην άμυνα του Απόλλωνα και έγινε για πρώτη φορά απειλητικός μόλις στο 4’ όταν από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Γκάνεα, ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε τον Κότσαρη, αλλά αυτός με τα ακροδάκτυλά του έδιωξε σε κόρνερ.

Οι κίτρινοι ήταν πιεστικοί, αλλά δεν είχαν ουσιαστικές ευκαιρίες όπως στο τέταρτο λεπτό, ώστε να γίνουν ακόμα πιο απειλητικοί στην εστία των Απολλωνιστών, που έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 24’ με τον Παμλίδη, του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Κουέστα.

Οι γραμμές του Άρη δεν είχαν συνοχή, ούτε σωστές αποστάσεις, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μάντζιου να μην καταφέρει να δημιουργήσει τις καταστάσεις που θα του επέτρεπαν να απειλήσει τον Κότσαρη.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Άρη ουσιαστικά να μένει μόνο με τη φάση στο 4’ του Καμαρά και ήταν προφανές ότι ο Μάντζιος θα έπρεπε να αλλάξει αρκετά στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του…

Η πρώτη παρέμβαση του Έλληνα τεχνικού ήταν η τοποθέτηση του Αλί (μπήκε στη θέση του Χαϊροβιτς) στην κορυφή της επίθεσης και η μετατόπιση του Καμαρά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όμως μετά από 13 λεπτά ο Ιρακινός επιθετικός αποχώρησε λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Μάνος.

Επίσης, ο Μάντζιος πέρασε τον Λούμορ στη θέση του Τζέγκο και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τους Καμαρά και Μάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Όσο περνούσε η ώρα ο Άρης ήθελε να γίνει πιο πιεστικός, είχε μια καλή στιγμή στο 76’ με τον Σάσα που έκανε σέντρα σουτ και κέρδισε ένα κόρνερ, όμως η αλήθεια είναι ότι οι κίτρινοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό ή τις ιδέες που απαιτούσε το παιχνίδι για να απειλήσουν πραγματικά…

Ο Άρης είχε δύο καλές στιγμές μπαίνοντας στο φινάλε του αγώνα, την πρώτη στο 79’ με τον Μάνο που ενώ θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση από πλάγια, έψαξε τον Καμαρά, αλλά οι αμυντικοί του Απόλλωνα πρόλαβαν και έδιωξαν και τη δεύτερη στο 84′ όταν από σέντρα του Καμαρά, προσπάθησε ο Λούμορ να πάρει τη κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε.

Ως το φινάλε του αγώνα οι κίτρινοι δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κότσαρη μέχρι το 93′ όταν ο Μάνος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω!

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Δεληζήσης, Μπράμπετς, Σάσα, Τζέγκο (68’ Λούμορ), Εντιαγέ, Γκαρσία, Χαΐροβιτς (55’ Αλί (68’ Μάνος), Καμαρά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Άλβες, Ντομίνγκες, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο, Πάρα (82’ Παπαγεωργίου), Παμλίδης (75’ Μαρτίνες), Ντάουντα (82’ Ιωαννίδης).

To Top