Φοβερά πράγματα για την… νέα Τούμπα! Παραχώρησαν 7 στρέμματα από το Υπερταμείο!

Φοβερά πράγματα για την… νέα Τούμπα! Στην βιασύνη τους να εξυπηρετήσουν υποτελειακά τον νέο χαλίφη παραχώρησαν 7 στρέμματα από το Υπερταμείο! Και μάλιστα, χωρίς κανένας στην Βουλή να… τολμήσει να ορθώσει ανάστημα!!! 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Voria.gr:

“Ένα ακανθώδες ζήτημα σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης των 29 στρεμμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ για την ανέγερση της νέας Τούμπας, επισημαίνουν συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως προκύπτει από τα δεδομένα, ένα μέρος της έκτασης (επτά στρέμματα) ανήκει στο Υπερταμείο.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα και ψηφίστηκε χτες από τα 29.284 τ.μ. που παραχωρούντται τα 7.218 ανήκουν στο Υπερταμείο, με το γνωστό «μπάχαλο» που έγινε με την απόφαση για τη μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα στο Υπερταμείο.

Για τη συγκεκριμένη έκταση εννέα υπουργοί στο κείμενο της τροπολογίας βεβαιώνουν πως ανήκει κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Ελληνικό Δημόσιο. Την ίδια ώρα, όμως, το ίδιο ακίνητο (ΚΑΕΚ 190446304020/0/0) συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 10.119 ακίνητα που πηγαίνουν στο Υπερταμείο (αύξων αριθμός 6314). Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι συλλογικότητες.

Τα 29 στρέμματα αποτελούνται από τέσσερις διαφορετικές ιδιοκτησίες εκ των οποίων η συγκεκριμένη των 7 στρ. πέρασε στο Υπερταμείο τον προηγούμενο Ιούνιο. Έτσι, υπάρχουν φόβοι για τυχόν νομικές εμπλοκές στο σχεδιασμό της νέας Τούμπας.

Το θέμα είχε αναδείξει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει συνεπώς για να μην ανακύψουν προβλήματα να βγάλουν από την επίμαχη λίστα του Υπερταμείου το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως άλλωστε κάνουν και για άλλα ακίνητα, η μεταβίβαση των οποίων τους έχει εκθέσει εδώ και πολύ καιρό. Η Λαϊκή Αριστερή Ενότητα άλλωστε κάνει πάρτι σε όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τις «γκάφες» που έχουν γίνει.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες την τροπολογία με την παραχώρηση των 7 στρ. και το ΚΑΕΚ της ίδιας έκτασης στη λίστα του Υπερταμείου με τον αύξοντα αριθμό:

 

To Top