ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φοβερά πράγματα στην ΕΠΟ: Έβγαλαν τον Πορτογάλο “τρελό και προκλητικό”, “εξαφάνισαν” την… ζούγκλα στο ΑΕΚ-Άρης!

Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, παίχθηκε το νέο επεισόδιο για τα όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου, στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη. Ένα επεισόδιο για γέλια και κλάματα, όπου οι δικηγόροι της ΑΕΚ τους έβγαλαν όλους τρελούς!

Η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, από τις οποίες έχει εκτίσει τη μία (εν μέσω… κορωνοϊού που είναι όλα τα γήπεδα κλειστά!) και με πρόστιμο 68.000 ευρώ για το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη και ο Δημήτρης Μελισσανίδης με οχτώ μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, για το επεισόδιο που είχε με τον Πορτογάλο διαιτητή της αναμέτρησης, όπως αυτό έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα.

Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ ήταν στο συνηθισμένο πλαίσιο, όλων των καλομαθημένων ομάδων του κατεστημένου, ότι δεν έγινε τίποτα, ότι το περιστατικό στα αποδυτήρια δεν συνέβη ποτέ, ότι δεν προκύπτει πουθενά από τις κάμερες των αποδυτηρίων, το βίντεο από τις οποίες παίχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ότι καταγραφή του υπάρχει από τον Πορτογάλο διαιτητή στο τέλος του Φ.Α. και όχι από τον 4ο διαιτητή που έχει συντάξει το υπόλοιπο φύλλο αγώνα ενώ δεν υπάρχει αναφορά σε καμία από τις υπόλοιπες εκθέσεις.

Τους έβγαλαν όλους τρελούς! Με επιχειρήματα μαθητών δημοτικού σε ένα ματς που ποτέ δεν έπρεπε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, ο Πορτογάλος διαιτητής Ντίας έμεινε σχεδόν μισή ώρα στα αποδυτήρια, ενώ επικρατούσαν συνθήκες ζούγκας! 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ρεπορτάζ από την Αθήνα:

“«Το βίντεο αποδεικνύει ουσιαστικά το 100% των ισχυρισμών μας. Η είσοδος στα αποδυτήρια δεν στοιχειοθετείται. Δεν λέει ότι μπήκε μέσα στα αποδυτήρια, ήταν στον κεντρικό διάδρομο. Όσο για τη βάναυση συμπεριφορά προς τον διαιτητή, η απόφαση λέει για αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Τι έγινε; Τυφλώθηκαν και δεν έχει γραφτεί τίποτα στις εκθέσεις; Μπροστά στο περιστατικό ήταν και ο παρατηρητής του αγώνα κ. Τσολακίδης και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και δεν έγραψαν τίποτα. Εάν κάποιος είχε υποστεί αυτή τη βάσανο που περιγράφει ο διαιτητής, αν κάποιος τον είχε ακουμπήσει σε αυτό το ευαίσθητο σημείο και τον είχε σφίξει, δεν θα μπορούσε να περπατήσει, θα είχε μείνει σκυμμένος και δεν θα μπορούσε να περπατήσει από τον πόνο. Θα ζητούσε έναν γιατρό. Είδατε εσείς τίποτα τέτοιο; Το βίντεο είναι απαλλακτικό. Επιχειρείται να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες με πιθανολόγηση. Αυτό που περιγράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα δεν συνέβη ποτέ, δεν προκύπτει από κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στην πλήρη απαλλαγή του» ειπώθηκε μεταξύ άλλων, από τον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, Αλέκο Αλεξίου και τη δικηγόρο Ελευθερία Ρίζου.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε ο Πορτογάλος διαιτητής φάνηκε ότι ήταν «προκατειλημμένος. Ήταν προκλητικός, δεν ήθελε να του δώσουμε πετσέτες που δίνουμε σε όλους τους διαιτητές. Ήταν πολύ απότομος, στη συμπεριφορά του δεν ήταν καθόλου φιλικός».

Όσο για το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη, Λάζαρο Βαρδάκη, στον αγωνιστικό χώρο. «Ο παρατηρητής κάνει λόγο για είσοδο τριών φιλάθλων για να πανηγυρίσουν για το γκολ. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας «Δικέφαλος») στην προσπάθεια του να αποχωρήσει, τον απώθησε. Δεν πήγε να τον σπρώξει, ούτε βιαιοπράγησε. Έμεινε πολύ ώρα κάτω. Σηκώθηκε και έλεγε ότι όλα είναι καλά. Μετά από 50 λεπτά ζήτησε από τον γιατρό του αγώνα, για προληπτικούς λόγους, να του τοποθετηθεί κολάρο για μια άλλη πάθηση που έχει. Ο Χαριστέας μάλιστα, φαινόταν ότι είχε εκνευριστεί που ο γυμναστής του σηκώθηκε και δεν κάθισε και άλλη ώρα κάτω»”.

Προφανώς και θα ζητήσουν να τους πουν και συγγνώμη…

To Top