Φοβερές καταγγελίες από τους Κουβανούς του ΠΑΟΚ για ρατσισμό: «Μας κλείδωναν τα αποδυτήρια»

Φοβερές καταγγελίες! Οι Ντάριελ Άλμπο και Χοσέ Σαντοβάλ σε συνέντευξή τους μιλάνε για όλα όσα συνέβησαν από το ξεκίνημα της συνεργασίας τους με τον ΠΑΟΚ στο βόλεϊ μέχρι το τέλος, κάνουν λόγο για έλλειψη σεβασμού από πλευράς των «ασπρόμαυρων», ενώ αφήνουν αιχμές ακόμα και για ρατσιστική συμπεριφορά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Οι δυο παίκτες μίλησαν στο gazzetta.gr για την σχέση τους με την διοίκηση του ΤΑΑ και τον πρώην προπονητή τους, Γιούρι Φιλίποφ την οποία και χαρακτηρίζουν το λιγότερο κακή. Αφήνουν υπόνοιες για ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά και «πόλεμο νεύρων», ενώ τονίζουν πως ποτέ τους δεν είχαν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά (στον ΠΑΟΚ συνεχώς έκαναν λόγο για αργοπορίες και άλλα θέματα που υπήρχαν με τους συγκεκριμένους).

Στη συνέντευξη που δόθηκε υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες, ενώ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:  «Ποτέ δεν καθυστερήσαμε να πάμε στην προπόνηση αντιθέτως πολλές φορές περπατούσαμε μέχρι το γήπεδο, δεν χάσαμε καμία προπόνηση. Τον πρώτο καιρό μας πήγαινε η Τζένη και μετά ξαφνικά δεν ήθελαν να με πάει η Τζένη. Μετά, για μια εβδομάδα ακόμα περπατούσαμε. Αυτό που έκαναν ήταν να μας κλείνουν τα αποδυτήρια. Φτάναμε στα 5 λεπτά πριν την προπόνηση κι ενώ μας έμενε χρόνος να αλλάξουμε και να κάνουμε όσα έπρεπε, μπαίναμε αργά για προπόνηση αφού μας είχαν κλείσει τα αποδυτήρια και ουσιαστικά χάναμε χρόνο. Αλλά πάντα υπακούαμε τον προπονητή σε όλα. Στην τελική, ήρθαμε εδώ για εμάς και για τις οικογένειές μας. Δεν ξέρουμε να κάνουμε κάτι άλλο, δεν δουλεύουμε αλλού, μας πληρώνουν μόνο για να παίζουμε βόλεϊ».

Σε άλλο σημείο αναφέρονται τα εξής για τον προπονητή Φιλίπποφ: «Η σχέση μας ήταν πολύ κακή. Μερικές φορές, λόγω της αντιπάθειάς του, καταλάβαινα ότι μας ειρωνευόταν κυρίως μπροστά σε άλλα άτομα αν και δεν καταλάβαινα την γλώσσα. Έκανε διάφορες πράξεις μέσα στο γήπεδο, αποκλειστικά εναντίον μας. Αν θέλετε αυτό το μεταφράζετε ρατσισμό. Κατά την γνώμη μου είναι. Εμείς δεν τον κρίνουμε όταν τον αποκαλούμε ρατσιστή, αλλά μιλάμε έτσι λόγω των πράξεων του εναντίον μας και δεν καταλάβαμε αν όλο αυτό το έκανε επειδή είμαστε μαύροι ή επειδή είμαστε Κουβανοί ή επειδή τον καθοδήγησε ο πρόεδρος σε αυτή την συμπεριφορά για να μπορέσουν να μας διώξουν από την ομάδα».

To Top