Φοιρός για Ρανιέρι

Ο Γιώργος Φοιρός αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι της Εθνικήςκαι στον Κλαούντιο Ρανιέρι, αλλά και στο αλησμόνητο 8-1 απέναντι στους Φινλανδούς, στο οποίο είχε αγωνιστεί ως παίκτης με τα χρώματα της Εθνικής για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών του 1980.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους 103,6:

Σχετικά με την κατάσταση στην Εθνική σήμερα: Είναι ένας καινούριος κύκλος που έχει ανοίξει πλέον, μετά και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο, αφού φύγανε κάποια παιδιά σε νευραλγικές θέσεις, όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, οι οποίοι είχαν επιρροή και εντός και εκτός γηπέδου με την ηγετική τους παρουσία και στη θέση τους ήρθανε νεαρά παιδιά με λιγότερες εμπειρίες, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία ολόκληρης της ομάδας.

Θα χρειαστεί λοιπόν χρόνο αυτή η ομάδα, όπως και ο νέος προπονητής. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ευχηθούμε, αρχής γενομένης από σήμερα, να στεφθεί από επιτυχία αυτή η νέα προσπάθεια.

Σχετικά με το αν το παιχνίδι με τη Φινλανδία χαρακτηρίζεται ως πρόωρος τελικός: Δε νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ακόμη αρκετά παιχνίδια στον όμιλο. Σίγουρα θεωρείται κρίσιμο, αλλά όχι πρόωρος τελικός. Στα δύσκολα η Εθνική μας ομάδα έχει δείξει πως ανταποκρίνεται πολύ καλά, δείχνει το μπόι της θα λεγα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τώρα στα δύσκολα, να προτάξουν τα στήθη τους καλύτερα, ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Σχετικά με το αν βιάζεται για ανανέωση ο Ρανιέρι: Σίγουρα είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και στην ενδεκάδα για το σημερινό ματς, πως υπάρχουν πολλές ανανεωτικές κινήσεις. Μακάρι να δικαιωθεί ο Ρανιέρι. Σίγουρα αυτός είναι που βλέπει από μέσα τα πράγματα, ζει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές και είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να κρίνει ποιος μπορεί να βοηθήσει και ποιος όχι. Εμείς θα κρίνουμε μετά το παιχνίδι, αφού πρώτα δούμε.

Από την άλλη, έχει και έναν πολύ σημαντικό συμβουλάτορα στη νέα του αυτή προσπάθεια, το Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος θεωρώ πως είναι ο πλέον κατάλληλος να σταθεί δίπλα του, αφού ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα της Εθνικής.

Σχετικά με τις μνήμες που του φέρνει εκείνο το αλησμόνητο 8-1 απέναντι στους Φινλανδούς: Ήταν τότε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τους Φινλανδούς. Είχαμε ηττηθεί με 3-0 στο πρώτο ματς, όπου είχαμε αιφνιδιαστεί απόλυτα από τους Φινλανδούς. Είχαμε δεχτεί γρήγορα γκολ με ένα οδυνηρό ξεκίνημα και δεν καταφέραμε ποτέ να συνέλθουμε. Εν τέλει χάσαμε με 3-0.

Στο δεύτερο ματς, πιάνοντας φοβερό ρυθμό και έχοντας δύναμη, πάθος και θέληση για τη νίκη, κυριολεκτικά τους διαλύσαμε. Εκδικηθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, σε ένα ματς που θεωρώ θα μείνει στην ιστορία.

 

 

To Top