Φοιρός, επιστροφή μετά από 11 χρόνια! Η τριπλή παρουσία, ο Κοντομηνάς και ο χαμένος τελικός!

Ο Γιώργος Φοιρός είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη μετά από 11 ολόκληρα χρόνια. Η παρουσία του ως προπονητής στιγματίστηκε από το τριπλό του παρών στον πάγκο της ομάδας, μέχρι τον χαμένο τελικό της Τούμπας!

Τελευταία φορά που φόρεσε τη φόρμα με το “θεό του πολέμου” στο στήθος ήταν το καλοκαίρι του 2003 και ενώ είχε προηγηθεί ο χαμένος τελικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Εκείνο ο τελικός αποτέλεσε σημείο αναφοράς, μια και θεωρήθηκε ως ο βασικός υπαίτιος της απώλειας του τίτλου (μαζί με τον Ντίνο Μπαλλή). Ήταν η 3η και τελευταία φορά.

Η πρώτη; Την περίοδο 1992-1996 ήταν ο τιμονιέρης και οδήγησε τους “κιτρινόμαυρους” στην Ευρώπη, μετά από τα… πέτρινα χρόνια του συλλόγου.

Όσο για την δεύτερη; Στην τεχνική ηγεσία του Άρη επέστρεψε την περίοδο 1997-1998 όταν ο σύλλογος σε μια δύσκολη συγκυρία βρέθηκε στη Β’ Εθνική και τον επανέφερε στην πρώτη κατηγορία. Επί εποχής Κοντομηνά παύθηκε για να αναλάβει ο Γιώργος Παράσχος. Μια απόφαση που σίγουρα προκάλεσε ερωτηματικά.

Το προπονητικό του παρελθόν; Αφοσιώθηκε, από το 1991 και έπειτα, στην προπονητική. Δούλεψε σε Άρη, Διαγόρα Ρόδου, Λάρισα, ΠΑΣ Γιάννινα,Κέρκυρα, ΟΦΗ, Ξάνθη, Ηρακλή Ψαχνών, Αναγέννηση Καρδίτσας, Πιερικό.

Ως ποδοσφαιριστής ο Φοιρός έπαιξε συνολικά 302 φορές με τον Άρη στην Α’ Εθνική. Το 1983 μετεγγράφηκε στον Ηρακλή και με τη φανέλα του κλεισε τον κύκλο του στα γήπεδα.

Αποτέλεσε επίσης βασική επιλογή των ομοσπονδιακών τεχνικών για την εθνική ομάδα, με τη φανέλα της οποίας συμμετείχε σε 52 αγώνες. Έπαιξε και στην τελική φάση του Euro 1980 με την Εθνική.

To Top