Φοροελάφρυνση-ανάσα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ υπόσχεται η κυβέρνηση

Επίσημα θέμα φοροελάφρυνσης από το 45% άνοιξε η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Αυγενάκη. Αλλάζουν τα δεδομένα για ΠΑΕ και ΚΑΕ αν ισχύσει η εξαγγελία.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η Εθνική Πολιτική στον Αθλητισμό, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Με το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις έξι προτεραιότητες της κυβέρνησης που άπτονται με τον αθλητισμό.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρωθυπουργό παρόντος και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά σχετικά με τις προτεραιότητες για την ενιαία εθνική πολιτική στον αθλητισμό. Μια πολιτική που έχει έξι προτεραιότητες. Κατασκευή κλειστού σταδίου για τα άτομα με αναπηρία, προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων με τη συνεργασία των Δήμων και των Περιφερειών.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση του ντόπινγκ, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίας, αλλά και η αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων. Επίσης φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας».

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η δυσβάσταχτη φορολογία του 45% (επί των μεικτών απολαβών) καθιστά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ΠΑΕ και ΚΑΕ σε διεθνές επίπεδο σχεδόν αδύνατη, ειδικά σε σύγκριση με χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία, όπου οι ο συντελεστής είναι δύο και τρεις φορές μικρότερος.

Αυτό φαίνεται ότι πάει να αλλάξει. Ένα από τα θέματα που τέθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ήταν η μείωση της φορολόγησης των ΠΑΕ, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης του «προϊόντος». Μερικές ώρες αργότερα και από την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά προκύπτει η πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει πράξη το διαχρονικό αυτό αίτημα των ελληνικών ΠΑΕ και ΚΑΕ για ελάφρυνση της φορολογίας που υφίστανται.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει από επίσημα κυβερνητικά χείλη το θέμα φοροελάφρυνσης των αθλητικών σωματείων, κάτι που αν γίνει τελικά πράξη, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα για ΠΑΕ και ΚΑΕ, αφού με λιγότερες φορολογικές εισφορές θα είναι σε θέση πια να προσφέρουν δελεαστικότερα συμβόλαιο και περισσότερα χρήματα, ώστε να δελεάσουν παίκτες πρώτης γραμμής και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο.

To Top