Φουλ για τίτλο η Μπόκα του… Γκρασιάν

Από τα τέλη του 2008 έχει να κάνει το γύρο του θριάμβου η Μπόκα Τζούνιορς, αλλά όλα δείχνουν ότι η αναμονή θα λήξει πολύ σύντομα… Η δημοφιλέστερη ομάδα της Αργεντινής έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Απερτούρα, αφού κέρδισε εκτός έδρας την Κολόν Σάντα Φε με 0-2 και διατήρησε προβάδισμα 6 βαθμών στην κορυφή.

Οι «Γενοβέζοι» επικράτησαν χάρη σε δύο γκολ του 21χρονου Νικολάς Μπλάντι (14′ και 63′) και έτσι παραμένουν αήττητοι, με απολογισμό 8 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 12 παιχνίδια. Απομένουν άλλες επτά αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Απερτούρα, το οποίο η Μπόκα είχε πανηγυρίσει τα Χριστούγεννα του 2008, αλλά έκτοτε περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου σε όλες τις διοργανώσεις…

Στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση, πάντως, υπήρχαν μόνο δύο πρόσωπα που θύμιζαν το προπέρσινο φιλικό παιχνίδι με τον Άρη: Ο περιφερειακός επιθετικός Πάμπλο Μόουτσε, ο οποίος χθες ήταν βασικός, καθώς και ο… Λεάντρο Γκρασιάν!

Ο 29χρονος Αργεντινός μέσος, που στο αξέχαστο φιλικό της 5ης Αυγούστου 2009 φορούσε τη φανέλα των «κίτρινων», έχει πλέον επιστρέψει στην Μπόκα μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από την Ιντεπεντιέντε. Χθες ήταν στον πάγκο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του επιρρεπή σε τραυματισμούς Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, στην εντός έδρας ισοπαλία με την Μπελγκράνο (0-0).

Πολλά γνώριμα πρόσωπα είχε στη σύνθεσή της και η Κολόν Σάντα Φε, με την οποία έπαιξαν χθες βασικοί ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης του Ηρακλή Πάμπλο Λίμα, οι επί τρία χρόνια ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης, Αντριάν Μπαστία και Μπρούνο Ουριμπάρι, καθώς και ο Ιβάν Μορένο Φαμπιανέσι, ο οποίος πρόπερσι είχε περάσει από την Ξάνθη.

To Top