ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Φουντώνει” η μάχη για το “χρυσό παπούτσι”

Μετρημένες στα δύο δάχτυλα είναι οι αγωνιστικές που απομένουν στα μεγάλα πρωταθλήματα κι όπως είναι φυσικό έχει «φουντώσει» η μάχη για το ποιος θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Ποιος θα… φορέσει το «χρυσό παπούτσι».

Αυτή τη στιγμή η κορυφή ανήκει σε δύο. Εκεί φιγουράρει ο Ζόνας της Μπενφίκα, ο οποίος έχει βρει δίχτυα 29 φορές (έξι πέναλτι) στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, επτά «στροφές» πριν το τέλος, ενώ «μαζί του» είναι ο άνθρωπος που οδηγεί τη Νάπολι.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν μετρά τα ίδια τέρματα (τρία πέναλτι) στην Serie A (οκτώ αγωνιστικές για να πέσει η… καρό σημαία στην Ιταλία), δεν σταματά να «μπουμπουνάει» και ελπίζει στο τέλος να χαμογελάσει τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και κυρίως σε ομαδικό, εφόσον οι «παρτενοπέι» κάνουν την ανατροπή και στεφθούν πρωταθλητές.

Το βάθρο συμπληρώνεται από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 28 γκολ (έξι πέναλτι), οκτώ ματς πριν το φινάλε στην Primera Division, ενώ ακολουθούν οι Λουίς Σουάρες (26), Λεβαντόφσκι (25), Ομπαμπεγιανγκ-Μέσι (22).

Δεν μπορεί, όμως, να μην είναι παραπονεμένος ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Διότι μπορεί ο Σουηδός να έχει 27 γκολ (πέντε πέναλτι) στην Ligue 1, ωστόσο η… ανορθογραφία με τον συντελεστή (x 1.5 τα γκολ στην Γαλλία, x2 στα άλλα «μεγάλα» πρωταθλήματα), τον έχει περιορίσει στην δέκατη θέση κι όχι στην τέταρτη που θα «έπρεπε» να είναι. Ενδεικτικό του «προβλήματος» στο συγκεκριμένο κομμάτι πως ο Ζλάταν ισοβαθμεί με τον Έραν Ζαχάβι που έχει εξίσου 27 γκολ στο… Ισραήλ

Το top-10
Ζόνας (Μπενφίκα) 29 γκολ = 58 βαθμοί
Γκονζάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι) 29 γκολ = 58 βαθμοί
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ) 28 γκολ = 56 βαθμοί
Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα) 26 γκολ = 52 βαθμοί
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου) 25 γκολ = 50 βαθμοί
Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ) 22 γκολ = 44 βαθμοί
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 22 γκολ = 44 βαθμοί
Χάρι Κέιν (Τότεναμ) 21 γκολ = 42 βαθμοί
Έραν Ζάχαβι (Μακάμπι ΤελΑβίβ) 27 γκολ = 40.5 βαθμοί (x 1.5 ο συντελεστής)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν) 27 γκολ = 40.5 βαθμοί (x 1.5 ο συντελεστής)

Πηγή: sport-fm.gr

To Top