Φουρλάνος: “Είναι τιμή να ακούγεται το όνομα του Άρη για μένα”

Ο Σπύρος Φουρλάνος είναι από τους νεαρούς παίκτες που ο Άρης θέλει να στοχεύσει και όπως υπογράμμισε ο ίδιος σε δηλώσεις του, είναι τιμή του να ενδιαφέρονται οι κίτρινοι για την απόκτησή του.

Ο νεαρός μέσος ανήκει στην Μπριζ, αλλά έχει παίξει μόνο με την β’ ομάδα αγώνες, έχοντας 14 συμμετοχές και 3 γκολ. Η συνέντευξή του δόθηκε στον NOVAΣΠΟΡ FM:

-Ποιος είναι αρχικά ο λόγος που βρίσκεσαι αυτή την περίοδο στην Ελλάδα;

«Είμαι εδώ με άδεια της ομάδας μιας και υπάρχει διακοπή μέχρι της 2 Ιανουαρίου. Κυρίως θέλω να περάσω τις μέρες αυτές με την οικογένειά μου και από ‘κει και πέρα θα ψάξω και τις επιλογές μου στην ελληνική αγορά -εφόσον έχω και τη συγκατάθεση της ομάδας μου- και το αν θα βρεθεί κάποια ομάδα για να αγωνιστώ δανεικός, έτσι ώστε να πάρω παιχνίδια».

-Μετά από περίπου πέντε μήνες στο Βέλγιο και με διάφορες φήμες ότι επιστρέφεις στην Ελλάδα (σ.σ. γράφτηκε για τον Άρη), μπορεί να πει κανείς ότι τελείωσε πρόωρα το όνειρό σου στο εξωτερικό;

«Δεν περίμενα κάτι λιγότερο εύκολο εκεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να παλέψεις λόγω του διαφορετικού τρόπου δουλειάς. Για παράδειγμα στην Μπριζ η δεύτερη ομάδα δεν αποτελείται από νέους, αλλά από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Δίνουν επίσης έμφαση στην τακτική. Η Μπριζ αποτελείται από 35 επαγγελματίες, άρα 10-12 παίκτες αγωνίζονται υποχρεωτικά στη δεύτερη ομάδα.

Από την άλλη, έχοντας ζήσει στην ομάδα του Παναθηναϊκού (στη μεγάλη ομάδα και αυτή των Νέων) ξέρω καλά την ελληνική νοοτροπία οπότε θέλω να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου για να εξελιχθώ. Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι και η αναζήτησή μου στην ελληνική αγορά».

-Δεν έχεις αγωνιστεί με την ομάδα της Μπριζ. Θεωρείς ότι αυτό μπορεί να θέσει θέμα ρυθμού στη νέα ομάδα που αναζητάς και αυτό είναι κάτι που σε απασχολεί;

«Έχω παιχνίδια με τη Β’ ομάδα (σ.σ. 14 συμμετοχές, τρία γκολ). Έχω ρυθμό, το μόνο που μου λείπει είναι το καλύτερο επίπεδο ανταγωνισμού. Ίσα-ίσα βλέπω ότι είμαι καλά και γι’ αυτό θέλω να πάρω παιχνίδια στην Ελλάδα».

-Αφού έχεις πάρει παιχνίδια στα πόδια σου, τι είναι αυτό που σε εμπόδισε να καθιερωθείς;

«Όλα ξεκίνησαν ιδανικά μιας και ήμουν προσωπική επιλογή του κυρίου Γκαρίδο. Βρισκόμουν στις αποστολές και στα φιλικά έως ότου είχα έναν τραυματισμό που προήλθε από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Εθνική και την πρώην ομάδα μου (σ.σ. Παναθηναϊκός) χωρίς διάλειμμα. Ο γιατρός συνέστησε να μείνω εκτός για περίπου ένα μήνα, κάτι που συνέπεσε με την αλλαγή του προπονητή, ο οποίος είχε άλλα πλάνα, άλλες ιδέες και μου ξεκαθάρισε πως γι’ αυτόν θα ήταν προτιμότερο να αποκτήσω ρυθμό σε επαγγελματικό επίπεδο».

-Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα τι ρόλο παίζει για σένα; Είδαμε πως στις τελευταίες δύο κλήσεις δεν ήσουν στα πλάνα του κυρίου Τσάνα. Εσύ νιώθεις μέλος της;

«Είμαι μέλος της Εθνικής από τα 15 μου. Πέρα από την τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φορά το εθνόσημο, για μένα η συμμετοχή στην Εθνική είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Σαφώς και έπαιξε ρόλο στην επιλογή μου να ψάξω ομάδα για να πάρω παιχνίδια, κάτι που θα διευκολύνει τον προπονητή να δει την εξέλιξή μου, μιας και έχω ήδη συνεργαστεί με τον κύριο Τσάνα. Είναι ένας δίκαιος προπονητής. Ήταν δύσκολο στη δεύτερη ομάδα της Μπριζ να ξανακερδίσω τη θέση μου στην Εθνική, κάτι που θέλω να αλλάξω τώρα».

-Επομένως νιώθεις έτοιμος πλέον να κερδίσεις θέση σε οποιαδήποτε ομάδα πας αυτή την περίοδο;

«Θεωρώ ότι είμαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου και όλη αυτή η εμπειρία στο εξωτερικό με βοήθησε να αλλάξω επίπεδο και αυτό που επιδιώκω είναι όλα αυτά να τα βγάλω στο γήπεδο».

-Έχουν ακουστεί κάποιες ομάδες όπως ο Άρης, ο Πλατανιάς, ο Πανιώνιος και η Καλλονή. Μπορείς να πεις κάτι παραπάνω;

«Είναι τιμή για εμένα να ακούγονται ονόματα όπως αυτό του Άρη που ανεξαιρέτως των οικονομικών προβλημάτων, αυτήν την περίοδο, είναι μια ιστορική ομάδα. Επιπλέον, εξίσου κολακευτικό είναι να υπάρχεις στις λίστες κορυφαίων προπονητών με χρόνια στο χώρο, όπως των κύριων Αναστόπουλου και Ματζουράκη. Είναι τιμή για κάθε νέο ποδοσφαιριστή να συνεργάζεται με αυτούς.

Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με τον μάνατζέρ μου, όπως υπάρχει και ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Όλα θα ξεκαθαρίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και εγώ ψάχνω την καλύτερη επιλογή για μένα προκειμένου να αναδειχθώ και να επιστρέψω στη Μπριζ πιο δυνατός».

 

To Top