ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φουρλάνος: “O Ντε Μποκ ‘κουμπώνει’ στον Άρη, έχει στο DNA του το επιθετικό ποδόσφαιρο”

Ο πρώην συμπαίκτης του Λόρενς Ντε Μποκ στην Μπριζ, Σπύρος Φουρλάνος μίλησε για την συνεργασία του με τον Βέλγο, την πορεία του Άρη αλλά και για την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Ποια είναι η άποψη σου για τον πρώην συμπαίκτη σου, Λόρενς Ντε Μποκ;

Ήμασταν συμπαίκτες από τον Ιούλιο του 2013 και για τους επόμενους επτά μήνες. Επειδή τον έζησα στην καθημερινότητα του, είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Λίγο κλειστός, αλλά πολύ προσηλωμένος σαν ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό μπακ, με πολύ καλό αριστερό πόδι και καλά ανεβάσματα. Γενικά μου αρέσει πολύ σαν παίκτης. Έχει δηλαδή τα στοιχεία που χρειάζεται μια επιθετική ομάδα.

Θεωρείς πως ο Άρης είναι μια ομάδα που «κουμπώνει» σε έναν τέτοιου είδους παίκτη;

Ναι, θεωρώ πως ο Άρης έχει στο dna του το επιθετικό ποδόσφαιρο και χρειάζεται ένα μπακ που θα κοιτάζει εξίσου την άμυνα αλλά και την επίθεση, πιστεύω πως το έχει ανάγκη. Το ζητούν και οι οπαδοί του.

Δεν είναι τυχαίο φυσικά που ο Ντε Μποκ πήρε μεταγραφή στην Λίντς έτσι;

Ακριβώς. Ο Λόρενς είχε κάνει ένα πολύ καλό «πέταγμα» από την Λόκερεν τότε στην Μπριζ, ήταν μια πολύ καλή μεταγραφή. Έδειξε την αξία του και μετά από αυτό πήγε στην Λιντς που αν θυμάμαι καλά δεν έπαιξε τόσο πολύ αλλά όσο να’ναι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και νομίζω ξανά βρήκε τα πατήματα του στην Οστάνδη. Τώρα θεωρώ πως είναι η κατάλληλη επιλογή για τον Άρη αλλά και για τον ίδιο.

Πιστεύεις πως έχει όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αριστερού μπακ που ταιριάζει στο παιχνίδι του Άρη;

Θεωρώ πως τα στοιχεία του ταιριάζουν και στον τρόπο παιχνιδιού του Άρη. Όπως είπα έχει πολύ καλό πόδι και πολύ καλή σέντρα και μακάρι να μπορέσει να αντέξει και την πίεση του Άρη γιατί κακά τα ψέμματα, είναι μια ομάδα που έχει πίεση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό από τις άλλες χώρες, είναι άλλη η νοοτροπία. Θεωρώ πως θα «κουμπώσει» ιδανικά.

Για έναν ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό δεν υπάρχει η «πίεση της κερκίδας»;

Υπάρχει η διαφορά στο ότι «πάμε για το αγώνα, το θέαμα και την χαρά του παιχνιδιού» αλλά από την άλλη κοιτάμε και το αποτέλεσμα φυσικά. Στην Ελλάδα κάποιες φορές βάζουμε παραπάνω το αποτέλεσμα από την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι διαφορετική νοοτροπία.

Τι θυμάσαι περισσότερο από τον Λόρενς;

Αυτό που θυμάμαι από τον Λόρενς είναι ότι η καθημερινότητα του ήταν γεμάτη δουλειά και προπόνηση, μιλάει λίγο και δουλεύει πολύ. Αυτό πιστεύω πρέπει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής.

Πως βίωσες ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου το «οδοιπορικό» του Άρη την περσινή χρονιά;

Η αλήθεια είναι πως ο Άρης είναι μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια. Πέρασε από κατηγορίες στις οποίες δεν ανήκει αλλά κατάφερε και επέστρεψε με εμφατικό τρόπο. Πέρσι για εμένα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο ξεκίνημα της χρονιάς με τον Πάκο Ερέρα αλλά και στην συνέχεια. Θεωρώ ότι ο Άρης ανήκει στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι μια ομάδα που θαυμάζω και για το στυλ παιχνιδιού αλλά και για τον κόσμο της. Δίνει μια πολύ ωραία αίσθηση στο γήπεδο και σαν σύλλογος γενικότερα. Είναι ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις.

Υπήρχαν παίκτες του Άρη που ξεχώρισες την περσινή χρονιά;

Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης ο Βέλεθ, θεωρώ ότι ξεχώρισε στην άμυνα. Ο Μανώλης Σιώπης που ήμασταν και συμπαίκτες παλιότερα επίσης τα πήγε πάρα πολύ καλά και αυτό φάνηκε άλλωστε. Και ο Ματέο Γκαρσία είναι παίκτης με ποιότητα. Γενικά ο Άρης είχε ένα σύνολο, μια ομοιογένεια, έβγαζε μια αγωνιστικότητα στο γήπεδο που είναι αυτό που πρέπει να βγάζουν όλες οι ομάδες.

Πως περιμένεις το «νέο» ελληνικό πρωτάθλημα;

Στην θεωρία πολλά λέγονται, σκοπός είναι να δούμε τις πράξεις. Η αλήθεια είναι πως είναι και η περίοδος των αλλαγών στα τηλεοπτικά που ταλαιπωρεί πιστεύω και τις ομάδες αλλά και τους ίδιους τους παίκτες. Υπάρχει μια στασιμότητα. Τώρα πιστεύω να βοηθήσει αυτό το εγχείρημα ώστε να εξυγιανθεί και το ποδόσφαιρο από όλες τις απόψεις, εντός και εκτός γηπέδων.

Είναι φαντάζομαι και ένας από τους λόγους που και εσύ ψάχνεις νέο «σταθμό» στην καριέρα σου;

Σίγουρα γιατί είναι κάτι που επηρεάζει αρκετά και τις κατηγορίες Super League 2 και Football League γιατί οι ομάδες που είναι οικονομικά πιο περιορισμένες δεν έχουν ακόμη την σιγουριά για το πως θα κινηθούν και αυτό επηρεάζει κατ’επέκταση και τους ποδοσφαιριστές.

Έχεις κάποιες προτάσεις;

Ναι έχω κάποιες προτάσεις στα χέρια μου και από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Μένει να το σκεφτώ και να πάρω την καλύτερη απόφαση.

To Top