ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φρίκη στο Παπάφειο από τον βιασμό 7χρονου από 13χρονο!

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Θεσσαλονίκη μετά την αποκάλυψη υπόθεσης βιασμού ενός 7χρονου από 13χρονο στο Παπάφειο το 2012.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα για «κουκούλωμα» της υπόθεσης από τη διοίκηση του ιδρύματος, που φέρεται να κράτησε στο σκοτάδι σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, με αποτέλεσμα ο άτυχος 7χρονος να πέσει θύμα βιασμού ακόμη δύο φορές!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 7χρονος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2012. Το παιδί σε κατάσταση σοκ, αποκάλυψε τις φρικτές στιγμές σε κοινωνική λειτουργό του ιδρύματος, που ενημέρωσε άμεσα τη διοίκηση, προκειμένου να ενημερωθεί η αστυνομία. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία, κανείς δεν ενημέρωσε ποτέ κανέναν…

Η διεύθυνση του Παπαφείου περίπου 15 ημέρες αργότερα, απλώς έστειλε έγγραφο στην εισαγγελία Καστοριάς, από όπου είχε δοθεί η εντολή φιλοξενίας του 13χρονου, ζητώντας να απομακρυνθεί από το ίδρυμα.

Ο εφιάλτης του 7χρονου δεν είχε τελειώσει… Το παιδί έπεσε θύμα βιασμού ακόμη δύο φορές από τον 13χρονο τον Ιούνιο του 2012 και σε κακή κατάσταση, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Τότε μόνο οι υπεύθυνοι του Παπάφειου έστειλαν σχετική αναφορά στις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για βιασμό ανηλίκου.

Την επανέφερε από το Αρχείο

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, όσον αφορά στις πράξεις της διοίκησης. Ωστόσο, η αντεισαγγελέας Εφετών, Ειρήνη Χρυσογιάννη, έστειλε πίσω τη δικογραφία ζητώντας να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Ανωμοτί καταθέσεις, ως ύποπτοι για «κουκούλωμα» του πρώτου βιασμού, έδωσαν το 2013 όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

«Δεν υπήρξε συγκάλυψη της υπόθεσης από τη διοίκηση. Ενημερώθηκε η κοινωνική υπηρεσία και θεωρήσαμε ότι θα αντιμετώπιζε το θέμα. Ο 13χρονος απομακρύνθηκε από το Παπάφειο» ανέφερε στη «δημοκρατία» υπάλληλος του ιδρύματος, ο οποίος είναι ανάμεσα στα πρόσωπα της διοίκησης που κλήθηκαν από τη Δικαιοσύνη να λογοδοτήσουν.

Πηγή: δημοκρατία

To Top