Φρίντρικσον: “Πρέπει να ματσάρουμε την ενέργεια του Άρη”

O Έλβαρ Φρίντρικσον μίλησε πριν από την προπόνηση του ΠΑΟΚ ενόψει και της αυριανής αναμέτρησης με τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης των προημιτελικών του ΟΠΑΠ Final 8 Κυπέλλου Ανδρών. Ο αθλητής του ΠΑΟΚ έκανε ξεχωριστή αναφορά στους κιτρινόμαυρους και στα θετικά τους στοιχεία.

Αναλυτικά είπε για…

-το τι μπορεί να αλλάξει σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος: «Είδαμε κάποια πράγματα στο βίντεο και χρειάζεται να βελτιώσουμε και να αναπροσαρμόσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε τρεις νέους παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούμε καλύτερα σε άμυνα κι επίθεση. Είναι κάποιες φορές ωραίο να αντιμετωπίζεις αμέσως μετά μια ομάδα από την οποία έχασες, γιατί θες να πάρεις τη ρεβάνς κι αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο».

–την διαφορά των αγώνων: «Αυτή τη φορά δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας, όπως συνέβη την Κυριακή για τον Άρη ή όταν παίξαμε εμείς ως γηπεδούχοι στον πρώτο γύρο. Παίζουμε σε ουδέτερη έδρα, θα κριθεί το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Γι’ αυτό θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι».

–τον αυριανό αντίπαλο: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο. Παίζουν δυναμικά στην άμυνα, έχουν μέγεθος στη ρακέτα τους, αθλητικότητα, μπορούν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και πρέπει να ματσάρουμε την ενέργειά τους».

-την διοργάνωση στο Ηράκλειο: «Είναι ωραίο να αλλάζουμε παραστάσεις και να παίζουμε σε μια άλλη πόλη. Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο και ελπίζω να γίνει μια πολύ όμορφη διοργάνωση».

-την δυσκολία της ελληνικής λίγκας και του κυπέλλου: «Είναι το καλύτερο επίπεδο στο οποίο έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου. Υπάρχει σκληρότητα και ποιότητα, πάντα υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ η εμπειρία εδώ και ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως παίκτης».

To Top