Φραγκιάς: “Ο Κολοσσός δεν έγινε ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Λέικερς”

Ο Βασίλης Φραγκιάς βλέπει τον Κολοσσό να είναι τρίτος και τον κόσμο στη Ρόδο να… τρελαίνεται, κρατάει όμως χαμηλούς τόνους και το ίδιο έκανε και μετά την επικράτηση επί του Άρη πριν από λίγη ώρα στο Βενετόκλειο.

Ο τεχνικός του Κολοσσού τόνισε αρχικά πως “θέλω να δώσω στα παιδιά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και στην τελευταία περίοδο υπερβάλλαμε εαυτούς σε μία όχι και τόσο καλή μέρα μας. Ερχόμασταν από δύο ήττες. Περάσαμε μία πολύ περίεργη εβδομάδα. Λίγο το γεγονός με τη μητέρα του Αντώνη, λίγο με τον τραυματισμό του Καλαϊτζή, που θα μείνει για δύο εβδομάδες ακόμη εκτός, ήταν στοιχεία που μας επηρέασαν όλους αρκετά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το περίεργο της ώρας, αν και τις τελευταίες μέρες προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε. Το να παίζεις όμως μπάσκετ στις 13:30 είναι λίγο δύσκολο. Για μας αυτό που θέλω να κρατήσω είναι οι δύο βαθμοί της νίκης” και συνέχισε: “Θέλω να πω ότι ο Κολοσσός ξαφνικά δεν έγινε η Μπαρτσελόνα ή οι Λέικερς. Δεν είμαστε ομάδα, που χτίστηκε για να κάνει πρωταθλητισμό. Τα παιδιά προσπαθούν σκληρά κάθε μέρα, το ίδιο και η διοίκηση για να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της. Το σίγουρο είναι ότι νιώθω πως το μυαλό μας πάει να χαλάσει. Έξω όλοι έχουν τρελαθεί. Νομίζω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι μας χαμηλά και να είμαστε προσγειωμένοι. Αυτό που κάναμε στον α’ γύρο, είναι ότι η ομάδα ευχαριστιόταν το μπάσκετ. Ξαφνικά νιώθω ότι οι απαιτήσεις όλων είναι να βγει ο Κολοσσός στην Ευρωλίγκα. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Ο Κολοσσός δεν είναι έτοιμος να το κάνει. Να τελειώνει αυτό το παραμύθι. Ούτε γήπεδο υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Ρόδο και η ομάδα δεν έχει οικονομικές δυνατότητες για να παίξει σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία του α’ γύρου. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως κάναμε και με τον Άρη”.

Δηλώσεις έκανε και ο κορυφαίος του Κολοσσού κόντρα στον Άρη, Άγγελος Τσάμης: “Ήταν πολύ σημαντικό για μας το παιχνίδι, διότι προερχόμασταν από δύο ήττες. Ουσιαστικά την προηγούμενη αγωνιστική χασαμε με κατεβασμένα χέρια και δεν δείξαμε τι ομάδα έχουμε. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις ήττες και πιστεύω ότι το καταφέραμε με αντίπαλο τον Άρη. Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στον αρχηγό μας, τον Αντώνη Ασημακόπουλο, ο οποίος πέρασε δύσκολες ώρες, αφού έχασε τη μητέρα του. Από κει και πέρα δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι στο α’ ημίχρονο. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί μέχρι τώρα και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι ωραίο συναίσθημα το γεγονός ότι είμαι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κολοσσού, αλλά προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Παίζω πάντα για το καλό της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, αν και ήταν δύσκολη η ώρα του αγώνα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη και τον κ. Αλεξανδρή».

To Top