Φραπάρ: “Ξέρω ότι είμαι πρότυπο για πολλές γυναίκες και μου αρέσει”

H Στεφανί Φραπάρ μίλησε στο BBC για το ρεκόρ της να είναι η μοναδική γυναίκα που έχει διευθύνει ματς Champions League τονίζοντας πως απέχει συνειδητά από τα social media για να μην διαβάζει τις κριτικές που γράφονται για αυτήν.

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2020 ο βασιλιάς των σπορ απέκτησε ένα ακόμα σημείο αναφοράς, καθώς στον αγώνα της Γιουβέντους με την Ντινάμο Κιέβου για τη φάση των ομίλων του Champions League, για πρώτη φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση σφύριξε γυναίκα διαιτητής.

Ο λόγος φυσικά για τη διάσημη Στεφανί Φραπάρ που είχε δώσει τα πρώτα διαπιστευτήριά της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2019 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, με την Γαλλίδα να παραχωρεί συνέντευξη στο “BBC” και να αναφέρεται στο πρωτόφαντο ρεκόρ της.

“Ξέρω πως είμαι πρότυπο για πολλές γυναίκες και αυτό μου αρέσει. Δεν έχω πάντως social media και δεν έχω διαβάσει τι γράφουν οι εφημερίδες για μένα. Δημιουργώ μία φούσκα γύρω μου.

Ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο όλοι μιλούν για αυτό που έκανε ο διαιτητής, οπότε τα αγνοώ όλα. Προτιμώ να είμαι έτσι. Οι νεαρές γυναίκες βλέπουν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, συνεπώς ξέρω πως εαν είμαι εγώ στο γήπεδο, μπορούν να δουν πως είναι όλα πιθανά.

Αυτή είναι μία κατάσταση που θα βοηθήσει πολλές γυναίκες να αρχίσουν να διαιτητεύουν. Ξέρω ότι έχω έναν ρόλο σε αυτό, αλλά δεν προσπαθώ να πιέζω καταστάσεις, επειδή οι γυναίκες είναι ελεύθερες να αποφασίσουν”, τόνισε μεταξύ άλλων η Φραπάρ που ήταν διαιτητής και στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών το καλοκαίρι του 2019 μεταξύ των ΗΠΑ και της Ολλανδίας.

To Top