ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φραπάρ: Ποια είναι η Γαλλίδα ρέφερι που μοιάζει φαβορί για τον τελικό και ο… Ματαρίτα

Όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ είναι κοντά στη λύση της Στεφανί Φραπάρ για τον τελικό Κυπέλλου, ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στις 25 Μαΐου.

Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, η 41χρονη Γαλλίδα θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα, ενώ θα είναι και η πρώτη φορά που θα έρθει γενικώς για αγώνα στη χώρα μας.

Ποια είναι η Φραπάρ;

Η Γαλλίδα έγραψε ιστορία όταν το 2022 έγινε η πρώτη γυναίκα που σφύριξε σε αγώνα Μουντιάλ. Η FIFA την είχε ορίσει ως πρώτη διαιτητή στην αναμέτρηση Κόστα Ρίκα- Γερμανία, για την φάση των ομίλων. Παρών στο παιχνίδι αυτό ο Ρόναλντ Ματαρίτα (ο οποίος θεωρείται πλέον ξένο σώμα για τους κιτρινόμαυρους) με την Κόστα Ρίκα

Επιπλέον, έχει σφυρίξει σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, σε παιχνίδια του Champions League και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι, σε ηλικία μόλις 13 ετών σφύριξε το πρώτο της παιχνίδι, μεταξύ δυο ομάδων νέων στο Παρίσι. Έκτοτε, η πορεία της ήταν συνεχώς ανοδική.

Το 2019 σφύριξε για πρώτη φορά στην Ligue 1 και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Αμιάν – Στρασμπούρ. Οι εξαιρετικές της εμφανίσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από την UEFA που της έδωσε τη δυνατότητα, μερικούς μήνες αργότερα, να γίνει πρώτη διαιτητής στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ.

To Top