ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φρεσκάδα των “νέων”! “Μπούκαρε” ο Καμάτσο, ξέσπασε ο Άρης σε δυο λεπτά και νίκη (2-1) επί του Ολυμπιακού

“Μπούκαρε” ο Καμάτσο, ξέσπασμα Άρη σε δυο λεπτά και φιλική νίκη (2-1) επί του Ολυμπιακού στο πρώτο φιλικό των κιτρινόμαυρων στο Κλεάνθης Βικελίδης, τέταρτο στη φετινή προετοιμασία.

Ο Άρης έδειξε ότι θέλει να βρει ρυθμό και διάρκεια στο παιχνίδι του, στο πρώτο μέρος δεν είχε να επιδείξει πολλά πράγματα, όμως ο Χερμάν Μπούργος έριξε στο β΄μέρος στο χορτάρι τις τέσσερις νέες μεταγραφές, με τον Καμάτσο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση του Άρη και με την φρεσκάδα του έγειρε την πλάστιγγα του φιλικού υπέρ των κιτρινόμαυρων. Με το γκολ του στο 74′ κι ένα λεπτό αργότερα του 18χρονου Χατζηϊωάννου, ο Άρης έφυγε νικητής σε ένα ακόμη τεστ συμπερασμάτων δέκα μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι με την Γκόμελ.

Ανεπίσημο ντεμπούτο για Νταμπό, Καμάτσο, Μαζικού και Οντουμπάγιο.

ΜΕ ΠΑΛΜΑ ΚΑΙ 4-4-2 Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Με Πάλμα αντί του Ματέο κατέβηκε η ενδεκάδα του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό, σε σχέση με εκείνη που είχε στο παιχνίδι με τον Άρη Λεμεσού την περασμένη Πέμπτη. Προφανώς στο αρχικό σχήμα δεν βρέθηκε ο Ματέο Γκαρσία, μια και ο Αργεντίνος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο παιχνίδι με την Γκόμελ λόγω τιμωρίας. Ο Χερμάν Μπούργος ξεκίνησε λοιπόν με 4-4-2 και τους: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ντιόπ, Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Πάλμα, Γκρέι.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Σημείο αναφοράς στο παιχνίδι, η παρουσία ου Αμπουμπακάρ Καμαρά στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Μαυριτανός επιθετικός ήταν για πρώτη φορά αντίπαλος του Άρη, έχοντας ξεκινήσει μάλιστα φέτος προετοιμασία με τους κιτρινόμαυρους. Η ενδ εκάδα του Ολυμπιακού: Τζολάκη, Ανδρούτσο, Μανωλά, Μπα, Κίτσο, Μπουχαλάκη, Καρβάλιο, Εμβιλά, Ρατζέλοβιτς, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Τικίνιο.

ΧΑΜΗΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Λίγα πράγματα στο ξεκίνημα του αγώνα, με τις δυο ομάδες να αρκούνται σε ένα χαμηλό ρυθμό, κυκλοφορώντας την μπάλα, χωρίς ουσιαστικές φάσεις. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την κατοχή (56-46%), χωρίς πάντως να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 30′

Ο Άρης ανέβασε στροφές και έγινε απειλητικός μετά το 30′. Πήρε μέτρα, πάτησε περιοχή και είχε μερικές καλές στιγμές: στο 30′ και στο 38′ με σουτ του Πάλμα και ενδιάμεσα στο 37′ με κεφαλιά του Πίρσμαν, οι κιτρινόμαυροι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Τζολάκη. Τελικά το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς γκολ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια (52-48 η κατοχή), αλλά τις πιο ουσιαστικές στιγμές να τις έχει η ομάδα του Χερμάν Μπούργος (4-4 τελικές).

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ “ΝΕΟΙ”

Ο Μπούργος έριξε στο 54′ τον Νταμπό αντί του Ντιόπ, κάνοντας δίδυμο με τον Ντουκουρέ, με σαφή πρόθεση να δώσει μεγαλύτερη ισχύ στον χώρο του κέντρου. Στο 61′ πέρασαν και οι άλλοι τρεις “νέοι”: Καμάτσο, Οντουμπάγιο και Μαζικού, όπως και οι Γκαρσία, Χατζηϊωάννου. Ο Άρης προσπάθησε να βρει ρυθμό μετά τις μαζικές αλλαγές και παράλληλα τον δρόμο προς τα δίχτυα, θέλοντας να γίνει πιο δημιουργικός.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΡΗ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ!

Οι δυο ομάδες κράτησαν το… καλύτερο για το τέλος. Ο Άρης πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και κατάφερε με ένα ξέσπασμα μέσα σε δυο λεπτά να πετύχει δυο γκολ, με τους παίκτες που ήρθαν από τον… πάγκο. Στο 74′ ο Καμάτσο σε διπλό χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0) και στο 75′ ο νεαρός Χατζηϊωάννου μετά από μια υποδειγματική αντεπίθεση έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός μείωσε άμεσα στο 80′ με τον Χασάν, κάνοντας το 2-1, μετά από λάθος αντίδραση του Φαμπιάνο. Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τον Καμάτσο στο 86′, ο οποίος μπούκαρε εντυπωσιακά στην αντίπαλη περιοχή, έπιασε και το σουτ που έδιωξε όμως ο Τζολάκης.

Το τελικό σκορ βρήκε νικητή τους κιτρινόμαυρους, με τον Χερμάν Μπούργος να κάνει το “ταμείο” της εμφάνισης ενόψει των δυο “τελικών” με την Γκόμελ.

Διαιτητής: Καραντώνης.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (61’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (61’ Μαζικού), Ντουκουρέ (81’ Σγούρος), Πάπε Σέικ Ντιόπ (54’ Νταμπό), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (61’ Καμάτσο), Πάλμα (61’ Χατζηϊωάννου), Γκρέι (61’ Ματέο Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος (46’ Άβιλα), Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς (75’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης (68’ Κούντε), Εμβιλά, Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67’ Χασάν), Καμαρά, Τικίνιο.

To Top