ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φριλίγγος: “Θα αντέξει την πίεση και την πρωτιά ο Μάντζιος, έχει όλα τα φόντα να πετύχει”

Ο πρώην γενικός αρχηγός του Άρη και επί πολλά χρόνια στέλεχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Στάθης Φριλίγγος, μίλησε για το παιχνίδι του Σαββάτου, αλλά και τον Άκη Μάνζτιο με τον οποίο συνεργάστηκε για 1,5 χρόνο στην αθηναϊκή ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά για την συνεργασία που είχε με τον Άκη Μάντζιο στο παρελθόν ανέφερε:

Με τον Άκη συνεργαστήκαμε κάτι παραπάνω από άψογα. Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς προπονητές, Έλληνες και ξένους. Ο Άκης είναι ένας από τους τρεις που έχω ξεχωρίσει σαν ανθρώπους και σαν τεχνικούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Άκης είναι στον Άρη και θα χαρώ να κρατήσει την ομάδα στην κορυφή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ενώ συνέχισε:

Ο Άκης πάνω από όλα είναι απίστευτα ειλικρινής. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε ξεγελάσει στο παραμικρό. Η εκτίμηση του κατά την ώρα του παιχνιδιού είναι ότι καλύτερο. Εκεί τον χαίρομαι. Ότι μπορεί να αλλάξει την οποιαδήποτε κατάσταση. Έχει πολύ καλά προπονητικά “αντανακλαστικά”.

Για το αν πιστεύει ότι ο Άκης Μάντζιος θα αντέξει την πίεση του Άρη:

Το πιστεύω ακράδαντα. Έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Είμαι σίγουρος ότι ο Άκης θα δείξει τον καλύτερο του εαυτό φέτος. Είναι ένα μεγάλο βιβλίο ο Άρης, πολύ δύσκολο, με πολλές αντιξοότητες. Με πρωτόγνωρες απαιτήσεις που σε άλλες ομάδες δεν υπάρχουν.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει απόλυτα. Ακόμη και με τα Γιάννενα που έχανε ο Άρης 0-2 έφτασε κοντά και να στο κερδίσει, έδειξε αντίδραση.

Για τον Γιώργο Χωριανόπουλο:

Είναι ένα καλό παιδί, γνώστης του ποδοσφαίρου, ο Άκης τον έχει χρόνια μαζί του και αυτό λέει πολλά.

Για το τι θα έλεγε αν του γινόταν πρόταση να επιστρέψει στον Άρη:

Θα ερχόμουν… με τα πόδια. Για να βοηθήσω τον Άρη, να βοηθήσω τον Μάντζιο.

Για το αν μίλησε με τον Μάντζιο:

Εννοείται, έχουμε επικοινώνησε. Είναι ένας προπονητής που τον έχω στην καρδιά μου και τον παρακολουθώ όπου και αν είναι.

Για τον Γιώργο Δεληζήση:

Είναι ένα παιδί που μπορεί να σου δώσει τα πάντα. Είναι μαχητής, έχει καρδιά, έχει προσόντα. Για αρχηγός είναι ότι πρέπει.

Για το αν “τρομάζει” την πρώτη θέση:

Είναι ένα ψυχολογικό βάρος για όλους οι πρώτοι θέση. Είσαι πρώτος αλλά τα πόδια σου λίγο τρέμουν. Μην γίνει καμία γκέλα, μην γίνει κανένα λάθος. Αυτή όμως η πίεση σε κάνει να βγάλεις από μέσα σου ότι καλύτερο μπορείς.

Όταν βρίσκεσαι στην πρώτη θέση δεν θες ποτέ να πας στην δεύτερη.

Για τον Απόλλωνα:

Ο Απόλλωνας και αυτός ταλαιπωρήθηκε περιμένοντας τα μπαράζ μέχρι τέλους. Έχει κάνει όμως πολλές μεταγραφές και δεν γίνεται να έχουν δέσει αυτοί οι παίκτες.

Ενώ τέλος ανέφερε:

Εύχομαι να πανηγυρίσουμε φέτος το πρωτάθλημα. Το πιστεύω και το εύχομαι.

To Top