“Φρούριο” η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ

Αυξημένη είναι τις τελευταίες ώρες η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενισχυθεί

ενόψει των εγκαινείων της 78ης ΔΕΘ και των διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της Έκθεσης. Σήμερα η Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τις οδούς στις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων.

Οι συσκέψεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι συνεχείς, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Όπως έγινε γνωστό, στα μέτρα για την περιφρούρηση της ΔΕΘ και την αποφυγή επεισοδίων αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της περιφέρειας, που σταδιακά θα καταφθάνουν στην πόλη, έως το Σάββατο που αναμένεται να κορυφωθούν και οι κινητοποιήσεις.

Στα μέτρα της Αστυνομίας θα πάρουν μέρος και δύο ελικόπτερα της, ενώ οι δυνάμεις της, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να δώσουν βαρύτητα στην περιφρούρηση της Έκθεσης, των χώρων γύρω από το ΑΠΘ, ενώ φέτος αρκετά βλέμματα θα είναι στραμμένα και στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στην Αγγελάκη και τη Λεωφόρο Στρατού.

Δυνάμεις της Τροχαίας θα επιφορτιστούν με τις αρμοδιότητες που ως τώρα κάλυπτε η Δημοτική Αστυνομία και για το λόγο αυτό αναμένονται ενισχύσεις από τροχονόμους της Περιφέρειας.

πηγή: thesstoday.gr

To Top