ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φτάνουν τα… δικαιώματα! Γιατί δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο νίκη

Μπορεί να υπάρχει η ανάγνωση των αποτελεσμάτων ως μιας προτρέχουσας γκρίνιας, όμως ο αγώνας της Κυριακής είναι τόσο σημαντικός όσο δεν φανταζόμαστε. Το να πιστεύει κάποιος ότι είναι νωρίς ακόμα για να ζοριζόμαστε, αφού υπάρχει πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα, είναι μία τάση αποφυγής μιας όχι και τόσο αισιόδοξης πραγματικότητας.

Ο λόγος είναι ότι η ομάδα δεν δείχνει ότι έχει βρει τον δρόμο της ενώ οι αντίπαλοι κερδίζουν, δημιουργώντας διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα. Σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν 26 αγωνιστικές και μετά τα play offs, τα περιθώρια να διορθωθούν λάθη είναι στενά. Δεν υπάρχει χρόνος. Γι’ αυτό και οι δύο ήττες πείραξαν.

Το σημείο μηδέν υπάρχει ως δείκτης στις επιχειρήσεις, που ορίζει πιο ποσό εσόδου είναι  εκείνο όπου πληρώνει όλα τα έξοδα. Και μετά αρχίζει η κερδοφορία.  Στον ΑΡΗ το σημείο μηδέν είναι αυτό που ορίζει αν και κατά πόσο είναι σε θέση να πετύχει ίδιες ή καλύτερες πορείες απ’ αυτές των δύο τελευταίων χρόνων. Μ’ αυτή τη λογική δεν υπάρχει περιθώριο άλλου αποτελέσματος πέρα από τη νίκη την Κυριακή. Αφενός γιατί οι τρεις πόντοι είναι απολύτως απαραίτητοι για να ανεβεί η ομάδα στη βαθμολογία, αφετέρου γιατί θα κόψει τους πόντους από έναν εν δυνάμει αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με τον ΑΡΗ. Δεν φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για «κερδοφορία» γιατί απέχουμε από την δεύτερη θέση και πολύ περισσότερο από την πρώτη. Μόνο με συνεχόμενες νίκες θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητάμε για καλές προοπτικές επιτυχίας.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε τι ΑΡΗ θα δούμε την Κυριακή. Οι ελλείψεις γνωστές και οι αντικαταστάτες γρίφοι. Το πείραμα Πίρσμαν δεν απέδωσε αλλά όποια άλλη λύση επιλεγεί θα είναι εξίσου ρίσκο. Είτε με τον θεωρητικά ανέτοιμο Ενκουλού είτε με οποιαδήποτε άλλη αλχημεία , η αντικατάσταση του Μπράμπετς δεν θα λυθεί εύκολα. Η νευραλγική θέση του κεντρικού αμυντικού κόστισε. Επιβάλλεται ο Πάρντιου να βρει λύση γιατί η ΑΕΚ δεν αστειεύεται. Αν ο ίδιος παίκτης παίξει τη θέση χρειάζεται περισσότερες βοήθειες από τα αμυντικά χαφ.

Κι έτσι πάμε στο δεύτερο βασικό πρόβλημα. Πως θα εμφανιστούν τα αμυντικά χαφ; Θα κάνουν το παιχνίδι όπως με τον ΟΣΦΠ ή θα πάμε στη ρομαντζάδα του Βόλου; Μπορεί ο Νταμπό μαζί με τον Ντιοπ να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό παιχνίδι ή θα χάνεται η μπάλα πριν περάσει το κέντρο; Ο Ετέμπο είναι τόσο έτοιμος, όπως λέγεται, ώστε να καλύψει αυτό το κενό; Μας έχετε μπερδέψει κύριοι του ΑΡΗ. Θα πάμε με το 4-2-3-1 που δεν μας βγαίνει ιδιαίτερα ή θα αλλάξετε σχηματισμό για να καλύψετε χώρους στον άξονα με τριάδα κεντρώων. Ο Γκρέι μπορεί να παίξει μόνος ανάμεσα σε δύο αμυντικούς ή χρειάζεται δεύτερο παίκτη κοντά του; Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις.

Το δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Τελεία. Οτιδήποτε άλλο θα είναι πισωγύρισμα. Έχουμε απαιτήσεις ξέρετε…. Πολλές και πραγματοποιήσιμες. Αλλά όλες εξαρτώνται από την απόδοση της ομάδας. Αν παίξετε για να κερδίσετε θα το καταφέρετε. Είμαστε τόσο νωρίς στους αγώνες αλλά τόσο πίσω στη βαθμολογία, για να είμαστε ποδοσφαιρικοί φιλόσοφοι. Νίκη με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Παίζουμε για να διεκδικούμε. Τα επιθετικά ένστικτα είναι ώρα να εμφανιστούν στο γήπεδο.

Φτάνουν τα δικαιώματα που δώσατε μέχρι τώρα. Καιρός να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Στο Χαριλάου δεν περνάει κανείς. Είναι αρκετοί οι δύο βαθμοί που χάθηκαν με τον ΠΑΟΚ. Αφού δεν κερδίζουμε τους μικρούς, ας πάρουμε τα ντέρμπυ για να πάμε παρακάτω. Ο χρόνος αναμονής μας, πέρασε. Ότι κάνατε καταγράφτηκε και αξιολογήθηκε. Το να περιμένουμε κι άλλο είναι πλεονασμός. Το να περιμένετε εσείς με την σειρά σας να δείξετε πράγματα είναι άνευ ουσίας. Τώρα είναι η ώρα που όλα όσα υποσχεθήκατε, δηλώσατε, αλλάξατε , να τα βγάλετε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αντίπαλος έρχεται με μεγάλη ψυχολογική ανάταση. Είναι τεράστιας σημασίας να παίζεις στο γήπεδο σου  , να έχεις γεμάτες τις κερκίδες με οπαδούς σου, να κερδίζεις στο παρθενικό παιχνίδι με άνεση.

Ο ΑΡΗΣ υποχρεούται να ξεπεράσει ότι τον έχει πληγώσει μέχρι τώρα και να κοντράρει το καλό timing της ΑΕΚ. Ο εγωισμός είναι το πρώτο βασικό στοιχείο που θα δημιουργήσει πρόσφορο πεδίο για τη νίκη. Μπορεί το Χαριλάου να μην είναι καινούριο αλλά είναι το δικό μας γήπεδο. Σ’ αυτό θέλουμε μόνο νίκες!!!!

 

To Top